Labie darbi iepriecina bērnus un sirmgalvjus
top of page

Labie darbi iepriecina bērnus un sirmgalvjus

18. 10. 2023.

Jau piecpadsmito gadu Latvijā notiek Labdarības organizācijas Palidzesim.lv rīkotā akcija “Labo darbu nedēļa”. Šogad tā norisinājās no 9. līdz 15. oktobrim. Labo darbu nedēļā vairāki darba un skolu audzēkņu kolektīvi bija apņēmušies papildināt Kuldīgas slimnīcas mazo pacientu Drosmes kasti. Savukārt sirmgalvjus ilgstošas sociālās aprūpes nodaļā apciemoja Vidusskurzemes pamatskolas - attīstības centrs jaunieši.


Tie bija: Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centrs darbinieku kolektīvs Kuldīgas novada pašvaldības PII "Bitīte" 10. un 11. grupiņa, Kuldīgas Centra vidusskola 8.b klase, Indriķa Zeberiņa Kuldīgas pamatskola 7.a klase, Aizputes vidusskolas 3.c klase un Saldus pamatskolas 1.-4.klašu kolektīvi.


Labā darba darītāji - gan lielie, gan mazie - bija organizējuši, pirkuši, gādājuši, veidojuši, zīmējuši, līmējuši, likuši kastēs, noformējuši un piedomājuši par to bērnu prieku, kuriem nākas ārstēties slimnīcā.


Drosmes kastes ideja ir iepriecināt mazo pacientu, lai novērstu uzmanību no veicamajām procedūrām un ar mazu dāvaniņu uzslavētu par pacietību vai nomierinātu, ja procedūra bijusi sāpīga. Drosmes kastes ideja savu aktualitāti nezaudē visa gada laikā.


Savukārt Viduskurzemes pamatskolas - attīstības centra jaunieši, pedagogu Žannas Grundmanes-Todes un Egitas Oses pavadībā, apciemoja Kuldīgas slimnīcas Ilgstošas sociālās aprūpes Kuldīgas nodaļu.


Jaunieši ieradās ar pašu gatavotām dāvanām, sarunājās ar iemītniekiem, spēlēja galda spēles, pastaigājās laukā, iepazinās ar nodaļas sadzīvi, kā arī pastāstīja par sevi.

Ilgstošas sociālās aprūpes Kuldīgas nodaļas kolektīvs saka lielu paldies par kopīgi pavadīto laiku, jo šādi apciemojumi vienmēr iepriecina nodaļas cilvēkus un vieš viņos dzīvesprieku.

Liels un sirsnīgs paldies visiem labo darbu veicējiem!

bottom of page