Tiem, kam vajag vairāk prieka ikdienā!
top of page

Tiem, kam vajag vairāk prieka ikdienā!

07.09.2023.

Iecavas Sieviešu kluba "Liepas" biedres Agita Hauka un Līga Bosko dāvina gleznas un plecu lakatus Skrundas aprūpes nodaļai

Kuldīgas slimnīcas Ilgstošas sociālās aprūpes Skrundas nodaļas saņēmusi jauku ziedojumu - gleznas un plecu lakatus - no Iecavas sieviešu kluba “Liepas” dalībniecēm Agitas Haukas un Līgas Bosko. Dzīvespriecīgās gleznas rotās sienas klientu istabās, bet siltie lakati ļaus klientēm sapucēties drēgnajos rudens vakaros.


Abas kundzes ir biedrības "Iecavas sieviešu klubs "Liepas"" biedres. Biedrība darbojas jau 25 gadus un viens no tās darbības virzieniem ir labdarības pasākumi.

“Vasaras izskaņā ar mani sazinājās kolēģe un iepazīstināja ar divām jaukām kundzēm, kuras ieradās ar dāvinājumu Skrundas aprūpes nodaļai. Agita Hauka ar gleznām un Līga Bosko ar plecu lakatiem. Esmu ļoti pateicīga par šo dāvinājumu! Dzīvespriecīgās gleznas būs emocionāls lādiņš klientiem garajos rudens vakaros, bet košie un siltie lakati palīdzēs pārvarēt vēsumu un sapucēties pasākumiem! Labais vairo labo! “ priecājas nodaļas vadītāja Sigita Picule.

Idejas autore ir biedrības valdes priekšsēdētāja Agita Hauka, kura pati ir cieši saistīta ar medicīnu. Savam priekam sākusi pievērsties zīmēšanas un gleznošanas prasmju apguvei un jau septiņus gadus, mākslinieces, pasniedzējas Intas Paulsones vadībā, glezno.


Agita pastāsta, ka pasniedzēja pamanījusi, Agitas gleznojumiem raksturīgo dzīvesprieku, ko pauž košas krāsas, un ieteikusi dāvināt tās cilvēkiem, kuriem ikdienā vajag vairāk prieku. Zinot, cik ļoti svarīgi ilgstošas sociālās aprūpes pakalpojuma saņēmējiem ir radīt mājīgu un patīkamu vidi, nolēmusi savus gleznojumus atdāvināt Skrundas aprūpes centram. Kolekcijā ir arī pašas pasniedzējas Intas Paulsones darbs “Par smilgām šis aizlūgums”.


Agita ir pārliecināta, ka viņas darbi noteikti iepriecinās ne tikai klientus, bet arī nodaļas personālu. Visu mūžu strādājot medicīnā, viņa zina, ka palīdzošo profesiju pārstāvjiem, arī pašiem ir svarīgi ikdienā gūt pozitīvas emocijas.


Savukārt Līga Bosko, kuras hobijs ir rokdarbi, dāvinājumam pievienojusi vairākus pašdarinātus plecu lakatus. Tie noderēs, lai nodaļas klientes sapucētos un drēgnajos rudens vakaros justos omulīgāk.


Sirsnīgu paldies un sveicienus gādīgajām iecavniecēm sūta gan Kuldīgas slimnīcas Ilgstošas sociālās aprūpes Skrundas nodaļas klienti, gan personāls!



bottom of page