NMP un uzņemšanas nodaļā dežūras intensīvas
top of page

NMP un uzņemšanas nodaļā dežūras intensīvas

20.04.2022.

Kuldīgas slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības un uzņemšanas nodaļā Lieldienu brīvdienās kopumā pēc mediķu palīdzības vērsušies 132 cilvēki- gan pieaugušie, gan bērni. Sūdzības pārsvarā ir bijušas saistītas ar akūtām vīrusa saslimšanām bērniem, gremošanas trakta traucējumiem, kā arī hroniskām kaitēm. Nav izpalikušas arī traumas.


Kuldīgas slimnīcas NMP un Uzņemšanas nodaļā svētku brīvdienas ir pagājušas darbīgi – gandrīz katru dienu pēc palīdzības vērsušies vidēji 33 cilvēku. Lai arī izteiktu Lieldienu traumu no šūpolēm nav bijušas daudz, vairāki cilvēki guvuši atslēgas kaulu lūzumus, krītot no velosipēda, kā arī traumējuši plecus, rokas, galvu dažādās āra aktivitātēs.

Vecāki vērsušies pēc mediķu palīdzības bērniem, kurus piemeklējušas akūtas vīrusa saslimšanas un gremošanas trakta traucējumi. Palīdzība sniegta arī pacientiem, kuriem veselības problēmas sākušās smagā reibuma stāvoklī, t.sk., vienam nepilngadīgajam, kurš ticis stacionēts.

Intensīva dežūra Kuldīgas slimnīcas NMP un uzņemšanas nodaļas mediķiem turpinājusies arī pēc Lieldienām, kad 19.aprīlī ar dažādām sūdzībām un traumām, t.sk. apdegumiem, vērsušies 43 cilvēki.


Ļaujoties aktīvai atpūtai, iestājoties siltajam laikam un grillēšanas sezonai, aicinām nebūt pārgalvīgiem, lai izvairītos no nevajadzīgām traumām. Tomēr, ja nelaime notikusi, Kuldīgas slimnīcas NMP un uzņemšanas nodaļas mediķi sniegs palīdzību jebkurā diennakts laikā.

bottom of page