Novembrī dzemdību nodaļā sagaidīti 36 mazuļi
top of page

Novembrī dzemdību nodaļā sagaidīti 36 mazuļi

04.12.2020.

Novembrī Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļas personāls pasaulē sagaidīja 36 mazulīšus – 19 zēnus un 17 meitenes, tai skaitā vienu dvīņu pāri – māsiņu un brālīti.


Dvīnīši pasaulē nāca novembra sākumā ģimenei no Brocēniem. Brālītis svēra 3,21 kg un bija 52 cm garš, bet māsiņa - 3,065 kg smaga un 53 cm gara. Novembrī vieglākais dzimušais mazulis bija meitenīte, kuras svēra 2,565 kg, bet smagākais bija zēns – 4,735 kg. Garākais bērniņš piedzimstot bija 59 cm garš puisītis, savukārt īsākā bija meitenīte – 49 cm. Vidējais māmiņas vecums novembrī sasniedza 27,74 gadus, bet jaunākai bija 18 gadi.


Populārākie vārdi novembra mazuļiem: zēniem – Roberts (3), bet meitenēm – Emīlija (2). Vairāki vecāki bērniņam devuši arī divus vārdus: Mikus Lūkass, Maiks Adrians, Rebeka Rūta, Kerija Veronika, Paula Emīlija. Citiem mazuļiem izvēlēti vārdi: meitenēm – Agate, Amēlija, Paula, Enija, Justīne, Sofija, Elīna, Elīza, Tīna un Vanesa, bet zēniem – Niklāvs, Toms, Gustavs, Markuss, Marsels, Namejs, Miķelis, Renārs, Deniss, Fēlikss, Stefans, Oskars, Lūkass, Mariss un Emīls.


Kuldīgas slimnīcu par vietu, kur pasaulē laist savu mazuli, izvēlējušās sievietes no Kuldīgas (12), Saldus (8), Talsiem (3), Brocēniem (2), Kandavas (2), Ventspils (2), Aizputes, Skrundas, Rojas un pat no Rīgas, Amatas un Viesītes.


Kuldīgas slimnīcas personāls sirsnīgi sveic mazulīšu vecākus ar notikumu un novēl prieku, veselību, izturību un laimi!

bottom of page