Oktobrī Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā – zēnu vairākums
top of page

Oktobrī Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā – zēnu vairākums

09.11.2021.

Oktobrī Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā ir piedzimuši 53 bērni- 36 zēni un 17 meitenes. Salīdzinot ar dzimušo kopskaitu līdz 2020.gada novembrim, šogad bērnu piedzimuši vairāk.


Ja iepriekšējos divos mēnešos Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā dzimušie zēni skaitliski deva priekšroku meitenēm, tad oktobrī zēni krietni pārsniedz meitenes.

Savukārt daiļais dzimums jau otro mēnesi patur tiesības uz smagākā bērna titulu – pirmā vieta pienākas meitenei no Dienvidkurzemes novada. Viņa piedzimstot svēra 4,490 kg. Turpretim zēni var lepoties ar garākā bērna titulu. Pirmo vietu ieņem vietējais kuldīdznieks, kurš piedzima 60 cm garš.


Oktobrī dzimušie bērniņi, kā ierasts, bija ne tikai no Kuldīgas novada, bet arī no Talsu, Saldus, Tukuma un Dienvidkurzemes novadiem. Divas māmiņas bija ieradušās no Liepājas un viena no Ventspils. Māmiņu vidējais vecums bija 29 gadi.


Mūsu Kuldīgas slimnīcas vecmātes palīdz sagaidīt bērniņus gan no mazākiem, gan lielākiem novadiem, pat galvaspilsētas. Ja 2020.gada oktobra beigās Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā no gada sākuma bija piedzimuši 437 bērniņi, tad šogad ir par 30 bērniem vairāk – 467.


Kad mazie izaugs, viņi varēs lepoties, ka ir dzimuši tik skaistā vietā kā Kuldīga.

Stipru veselību gan bērniem, gan vecākiem!

bottom of page