Oktobrī vakcinācijas aktivitāte augusi
top of page

Oktobrī vakcinācijas aktivitāte augusi

03.11.2021.


SIA Kuldīgas slimnīcas Vakcinācijas kabinetā oktobrī savakcinētas 1555 personas. No tām 813 personas saņēmušas Covid – 19 vakcīnas pirmo devu, bet 661 pabeigusi vakcināciju.


Salīdzinot ar iepriekšējiem diviem mēnešiem, oktobrī vakcinācijas aktivitāte ir palielinājusies arī Kuldīgas slimnīcas Vakcinācijas kabinetā. Ja augustā un septembrī vakcināciju uzsāka nepilni 400, tad oktobrī tās bija 813 personas, kas vakcināciju uzsāka, saņemot pirmo poti. 81 persona jau saņēmusi balstvakcināciju, kas tiek rekomendēta kā viena papildus vakcīna 6 mēnešus pēc vakcinācijas pabeigšanas. Balstvakcīnu saņēmušie pārsvarā ir ārstniecības personas, kam saskarsmē ar Covid – 19 pacientiem vai nevakcinētām personām, pastāv augsts risks saslimt pašiem.


Ja Kuldīgas slimnīcas Vakcinācijas kabinetā poti pret Covid-19 var saņemt, pēc pieraksta, tad Kuldīgas novada pašvaldība nedēļas nogalēs organizē izbraukuma vakcināciju.

Cilvēkiem būtu svarīgi zināt un saglabāt atmiņā ārstniecības iestādi, kura ir vakcinējusi. Tas nepieciešams, lai neskaidrību gadījumā varētu noskaidrot, kura iestāde ievadījusi datus par vakcinācijas faktu. Zināt un atcerēties vajag arī faktu, ar kādu vakcīnu esat vakcinēts, lai varētu plānot 2. vakcīnas devas saņemšanu. Kuldīgas slimnīca vērš uzmanību un aicina cilvēkus, saņemot 1.vakcīnas devu izbraukuma vakcinācijas punktos, noskaidrot, kur un kad viņi varēs saņemt vakcīnas 2.devu. Intervāls starp pirmo un otro devu:

  • Comirnaty (Pfizer/BioNTech) vakcīnai 21 diena.

  • Spikevax (Moderna) vakcīnai 28 dienas.

  • Vaxzevria (AstraZeneca) vakcīnai 9-12 nedēļas (iespējami tuvu 12. nedēļai)

  • Janssen vakcīnai paredzēta viena 1 deva. Balstvakcīna tiek rekomendēta pēc sešiem mēnešiem.

Kopumā Kuldīgas novadā vakcināciju līdz 1.novembrim bija pabeiguši 48% iedzīvotāju. Tas ir par 12% vairāk nekā septembrī.


Aicinām iedzīvotājus izmantot iespēju vakcinēties, lai pasargātu sevi!



bottom of page