Paldies biedrībai "Silti"
top of page

Paldies biedrībai "Silti"

01.10.2021.

Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļas personāls jūtas patiesi aizkustināts, jau atkārtoti saņemot dāvinājumu no biedrības “Silti”, un izsaka pateicību par biedrības nesavtīgo darbu, darinot dažādas lietas jaundzimušo, īpaši priekšlaicīgi dzimušo bērniņu, labsajūtai.


Biedrība “Silti” ir no Kurzemes, Talsu novada un apvieno cilvēkus, kuri labdarības nolūkos vēlas šūt vai darināt jaundzimušajiem un priekšlaicīgi dzimušajiem mazuļiem nepieciešamās lietas – atbilstoša izmēra apģērbs, inkubatora paladziņi, sedziņas, zeķītes, zābaciņi, cimdiņi, cepurītes, paladziņi tikko “izķeizarotiem” bērniņiem un citas specifiskas lietas. Piemēram, adītais kokons, kurā ieliek priekšlaicīgi dzimušo bērniņu, ļauj mazulītim sajusties kā mammas vēderā, kur tam vajadzēja atrasties visu paredzēto grūtniecības laiku.

Biedrības “Silti” darinātās lietas nodrošina mazuļa labsajūtu un atvieglo gan vecāku, gan mediķu pirmās rūpes par jaundzimušajiem. Kuldīgas slimnīcas neonataloģe Ramona Irbe uzsver:

“Neviens vecāks mazuļa priekšlaicīgai dzimšanai nav gatavs un ir labi, ka Dzemdību nodaļā ir šāds pirmais paladziņš, drēbju komplektiņš, sedziņa, kurā bērniņu sasildīt. Vecākiem, jau tā šis notikums rada papildus rūpes, turklāt atbilstoša izmēra drēbītes uzreiz tā nemaz veikalos nav pieejamas.”

Priekšlaikus dzimušam bērniņam uzvilktās drēbītes un paladziņš, kurā tiek ietīts tikko “izķeizarotais” bērniņš paliek mazulim dāvanā. Dr. Irbe priecājas, ka biedrības “Silti” darinājumi ir ne tikai praktiski, bet arī skaisti. “Žēl būtu tās sabojāt, mazgājot pēc slimnīcas standartiem!“, sirsnīgi joko Dr.Irbe.

Biedrības radītās drēbītes noder arī jaundzimušajiem, kuri parasti piedzimst mazāki par citiem bērniņiem, piemēram, dvīnīšiem.

Biedrība Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļu ir apdāvinājusi jau vairākkārt. To, cik silta ir šī ideja, var redzēt mazuļu labsajūtā un vecāku pateicībā. Tas, savukārt, dara laimīgus arī jaundzimušo veselības aprūpē iesaistītos mediķus!

Jaundzimušajiem, īpaši priekšlaikus dzimušajiem bērniem, atrasties siltumā ir ļoti svarīgi.

Paldies biedrības vadītājai Elīnai Sondarei un visiem, kas nesavtīgi iesaistās mazuļiem nepieciešamo lietu tapšanā un dāvināšanā!

 

Darinājumi jaundzimušo sildīšanai, biedrībā “Silti” top no saziedotajiem materiāliem. Sazināties ar biedrību par materiālu piegādi var, zvanot biedrības vadītājai Elīnai Sondarei par tālruni 28651251.


bottom of page