Piedāvā darbu zinātniskā projekta realizācijai
top of page

Piedāvā darbu zinātniskā projekta realizācijai

08.10.2020.

Latvijas Universitātes Klīniskās un profilaktiskās medicīnas institūts no nākamā gada sākuma Kuldīgā realizēs zinātnisko projektu “GISTAR”, lai samazinātu kuņģa un zarnu vēža izraisītās mirstības iespējas. Zinātniskā projekta realizācijas ietvaros darbā tiek aicināti vairāki speciālisti: ārsta palīgs, laborants, medicīnas māsa un reģistrators.


Speciālistiem tiek piedāvāts atbildīgs, dinamisks un interesants pilnas slodzes darbs (40 stundas nedēļā) uz projekta realizācijas laiku zinātniskās pētniecības jomā vienā no vadošajām zinātnes universitātēm Latvijā, kā arī iespēja profesionāli pilnveidoties un gūt vērtīgu pieredzi. Darba vieta – Kuldīgas slimnīca. Darba uzsākšana no 2021. gada sākuma.


Atalgojums:

  • Ārsta palīgam – 6,70 EUR/h pirms nodokļu nomaksas, 0,8 slodze,

  • Laborantam – 5,50 EUR/h pirms nodokļu nomaksas, 0,8 slodze,

  • Medicīnas māsai – 5,50 EUR/h pirms nodokļu nomaksas, 0,8 slodze,

  • Reģistratoram – 5,00 EUR/h pirms nodokļu nomaksas, 0,8 slodze,

Savu CV aicinām sūtīt uz e-pastu: gistar@gistar.eu. Plašāka informācija pa tālruni 26443802.


“GISTAR” pētījuma mērķis ir samazināt kuņģa un zarnu vēža izraisītas mirstības iespējas, aicinot iedzīvotājus (40–64 gadu vecumā) brīvprātīgi iesaistīties un bez maksas pārbaudīt savu veselības stāvokli. Pētījuma dalībniekiem būs jāaizpilda anketa un jānodod analīzes. Tos dalībniekus, kuriem analīzēs tiks atklātas novirzes no normas, aicinās veikt turpmākus izmeklējumus.


Pētījumā jau ir iesaistīti vairāk nekā 9600 Vidzemes, Latgales un Kurzemes iedzīvotāju no Cēsu, Alūksnes, Ludzas, Saldus, Tukuma, Dobeles, Madonas, Rēzeknes un Jēkabpils novadiem.


Veicot izmeklējumus, agrīni atklāti vairāki gan kuņģa, gan resnās zarnas ļaundabīgi audzēji, vairāk nekā 70% kuņģa helikobaktēriju, kā arī dažādas ļaundabīgo audzēju risku paaugstinošas saslimšanas.


bottom of page