Plānveida operācijām gaidīšanas rindas nav garas
top of page

Plānveida operācijām gaidīšanas rindas nav garas

06.07.2020.

Kuldīgas slimnīcā pacientiem ir iespējams veikt dažādas valsts apmaksātas plānveida operācijas, turklāt šobrīd gaidīšanas laiks traumatoloģijas – ortopēdijas un ķirurģijas operācijām ir salīdzinoši īss – tās iespējams veikt pāris nedēļu laikā.


Kuldīgas slimnīcas galvenā ārste Svetlana Serpāne skaidro: “Esam pilnībā nokomplektējuši anestezioloģijas un reanimatoloģijas nodaļas komandu un pārskatījuši operācijas zāļu darbu, līdz ar to tas ļauj veiksmīgāk regulēt slimnīcas četru operāciju zāļu noslodzi un palielināt plānveida operāciju skaitu nedēļā. Tāpat jaunās tehnoloģijas operējošajam ārstam dod iespēju ātrāk un ērtāk strādāt.”

Kādas operācijas iespējams veikt?

Traumatoloģijā tiek veikta: lūzumu reponēšana ar dažāda veida fiksatoriem, metāla stieņiem un plāksnēm, kā arī ārējiem fiksācijas aparātiem, minimāli invazīvas artroskopiskās operācijas ceļu un plecu locītavām, visu veidu kaulu lūzumu osteosintēze, kaulu deformāciju koriģējošas operācijas. Tās veic pieredzējuši speciālisti – dr. Ervīns Gudēvičs un Jānis Jansons. Savukārt ķirurģijā iespējams veikt laparoskopiskas operācijas – apendicīta, žultspūšļa un cirkšņa trūces operācijas, diagnostisko laparoskopiju. Bet vēdera dobuma konvencionālā ķirurģijā veic – žultspūšļa, kuņģa, tievo un resno zarnu, apendicīta un saaugumu slimību operācijas, trūču operācijas – nabas, cirkšņa, kā arī kāju vēnu un hemoroidālo vēnu operācijas, dažādu ādas un zemādas veidojumu, strutainās ķirurģiskās operācijas. Tās veic dr. Guntis Smiltāns, Ilze Runce un Agnis Ļuļēns.


Jaunas un modernas iekārtas

Slimnīcā ir četras operāciju zāles, kas nodrošinātas ar modernām iekārtām un monitoriem. Sertificēti un pieredzējuši speciālisti ik dienu veic vairākas operācijas – gan plānotas, gan visa veida akūtas (neatliekamas) operācijas atbilstoši slimnīcas profilam. Mēnesī Kuldīgas slimnīcā vidēji tiek veiktas aptuveni 180 dažādas operācijas traumatoloģijā, ķirurģijā, uroloģijā un ginekoloģijā.

Kuldīgas slimnīca projekta ietvaros iegādājusies vairākas iekārtas, kas sniedz plašākas operāciju un diagnostikas iespējas, kā arī būtiski uzlabo operēto pacientu drošību. Ķirurģijas un traumatoloģijas nodaļas vadītājs Guntis Smiltāns pastāstīja: “Jaunā laparoskopijas iekārta ļauj veiksmīgāk veikt dažādas sarežģītības operācijas. Tāpat samazinās operācijas veikšanas ilgums un komplikāciju rašanās iespējamība. Piemēram, laparoskopiski veiktās operācijas ir mazinvazīvas, līdz ar to dzīšanas process norit ātrāk, neatstājot praktiski nekādas rētas, turklāt pacients daudz ātrāk var atgriezties ierastajā dzīves ritmā.”

Iegādātās iekārtas operāciju zālēm ļauj atbilstoši mūsdienu prasībām veikt operācijas gan pieaugušajiem, gan bērniem, kā arī panākt lielāku pacientu drošību pēcoperācijas periodā.

Pakalpojuma izmaksas

Valsts apmaksātas operācijas gadījumā pacientam jāmaksā tikai līdzmaksājums. Ambulatori vai dienas stacionārā veikta operācija maksā 4 EUR, bet par lielajām operācijām iestāde var iekasēt līdzmaksājumu 31 EUR apmērā par vienu stacionēšanas reizi operācijas zālē. Taču kopējo pakalpojuma cenu veido veikto manipulāciju (t.sk. operācijas) veids un daudzums, uzturēšanās ilgums stacionārā, pacienta individuālā specifika un izvēle.


Kā saņemt valsts apmaksātu operāciju?

Lai saņemtu valsts apmaksātu pakalpojumu, pacientam nepieciešams ģimenes ārsta nosūtījums pie speciālista (ķirurga, traumatologa). Konsultācijas laikā speciālists noteiks operācijas datumu. Tāpat pacientam būs jāvēršas pie anesteziologa, lai izvērtētu alerģijas, hroniskas saslimšanas, zāļu lietošanu un citus apstākļus, kas jāņem vērā operācijas un anestēzijas sekmīgai norisei, sniegs rekomendācijas un izvēlēsies piemērotāko anestēzijas veidu.


Lai pieteiktos speciālista konsultācijai, jāzvana uz slimnīcas reģistratūru darba dienās 8.00-17.00 pa tālruni 63374000.


Kuldīgas slimnīca piedāvā veikt dažādas operācijas arī ginekoloģijā un uroloģijā. Plašāka informācija šeit.

bottom of page