Pret gripu bez maksas var potēties ikviens
top of page

Pret gripu bez maksas var potēties ikviens

23.02.2022.

Šī gada 22.februārī valdībā atbalstītie grozījumi Vakcinācijas noteikumos paredz, ka valsts apmaksāto pretgripas vakcīnu šajā gripas sezonā var saņemt ikviens iedzīvotājs. Iepriekš bija noteiktas atsevišķas iedzīvotāju grupas. Vēl nav par vēlu- aizsardzība izstrādājas pēc 10 dienām un organisms būs sagatavots, sākoties lielākai gripas izplatībai.


Ņemot vērā, ka gripas izplatība parasti ilgst vairākus mēnešus – līdz pat aprīļa beigām, un imunitāte izveidojas 10 dienu laikā pēc vakcinācijas, Veselības ministrija iesaka neatlikt vakcināciju pret gripu. Vakcīnu var saņemt kopā ar Covid-19 vakcīnu, kas nozīmē, ka nav vajadzīgs plānot intervālu starp abām vakcīnām ne primārajā, ne balstvakcinācijā.


Par valsts apmaksātas pretgripas vakcīnas pieejamību var interesēties pie sava ģimenes ārsta vai Kuldīgas slimnīcas Vakcinācijas kabinetā tā darba laikā. Vakcinācijas kabineta darba laiks gan ir mainīgs – tas tiek plānots atbilstoši pieprasījumam pēc Covid-19 vakcīnas. Šobrīd, samazinoties iedzīvotāju Covid-19 vakcinācijas aktivitātei, Kuldīgas slimnīcas vakcinācijas kabinets ir atvērts vienu reizi nedēļā. Aktuālā informācija par Kuldīgas slimnīcas Vakcinācijas kabineta darba laiku pieejama slimnīcas mājas lapā www.kuldigasslimnica.lv.


Kuldīgas Slimnīcas Vakcinācijas kabinets atrodas Kuldīgas novada Sporta skolas Vieglatlētikas manēžas telpās, Dzirnavu ielā-13, Kuldīgā. 
Covid-19 vakcinācija tiek organizēta pēc pieraksta. Pieteikšanās: www.manavakcina.lv , pa tālruni - 8989. Bērniem no 5-11 g.v. - 29469816
Valsts apmaksātā pretgripas vakcīna iedzīvotājiem pieejama Covid-19 vakcīnas pieraksta laikā vai Vakcinācijas kabineta darba laikā.

Pēc Slimību profilakses un kontroles centra apkopotās informācijas, ar gripu slimo gados vecāki cilvēki un cilvēki ar hroniskām slimībām – sirds un asinsvadu, plaušu un nieru hroniskām slimībām, cukura diabētu, onkoloģijas slimnieki un citi, kuriem ir novājināta imunitāte. Gripa īpaši bīstama ir maziem bērniem un grūtniecēm. Vienlaikus vakcinēties pret gripu ir būtiski arī citām iedzīvotāju grupām, it īpaši, ja ikdienā ir cieša saskare ar citiem cilvēkiem.


bottom of page