Prieks ir vislabākais ārsts!
top of page

Prieks ir vislabākais ārsts!

05.06.2023.


Šogad Kuldīgas slimnīcā piecu mēnešu laikā Bērnu nodaļā ir ārstējušies 272 mazie pacienti. Bērni ar dažādām saslimšanām slimnīcā nonāk arī vasarā. Bez augšējo elpceļu vīrusiem mazajiem mēdz pievienoties bakteriālās zarnu infekcijas. Pastiprinās alerģijas. Pārkaršanas risks pastāv ne tikai mazuļiem, bet arī pusaudžiem, tomēr atrašanos slimnīcā visvairāk pārdzīvo mazie bērni. Viņiem nepieciešama Drosmes kaste.


Bērnu nodaļas vadītāja, pediatre Ieva Zemarāja uzsver, ka arī vasarā bērnus piemeklē dažādas saslimšanas:

“Arī vasarā nekur nepazūd augšējo elpceļu infekcijas, turklāt vasarā biežāk novērojamas arī bakteriālās zarnu infekcijas, enterovīrusi, arī alerģijas. Jāuzmanās no kukaiņu kodumiem, īpaši ērcēm. Ja bērnam piesūkusies ērce, to pēc iespējas ātrāk jāizņem. Īpaši jāsargājas no pārkaršanas – nekādā gadījumā nedrīkst aizklāt ratiņu kulbas zīdaiņiem, atstāt automašīnās. Pārkaršana, saules apdegumi var beigties slikti jebkāda vecuma bērniem. Nereti no tiem cieš arī pusaudži, kuri, izmantojot vasaras darba iespējas, strādā saulē vai karstās telpās. “

Parasti atrašanās slimnīcā ilgst vidēji 3 - 4 dienas. Īpaši mazajiem bērniem tas var likties ilgs laiks prom no mājām svešā vidē, kur jāveic izmeklējumi, kur dur adatas, kur garlaicīgi jāpavada laiks pie sistēmas. Šādos gadījumos vienmēr palīdz Drosmes kaste. Tās mērķis ir iepriecināt mazo pacientu, lai novērstu uzmanību no procedūrām, un ar mazu dāvaniņu uzslavētu par pacietību vai nomierinātu, ja procedūra bijusi sāpīga.


Drosmes kasti arī vasarā var papildināt ikviens. Rotaļlietas, zīmēšanas, krāsošanas piederumi, materiāli veidošanai, konstruēšanai, rotiņas, mīļlietiņas, spēles – ir tās lietas, kas bērnus iepriecina un ļauj interesantāk pavadīt atveseļošanās laiku.


Par iespēju piepildīt Kuldīgas slimnīcas Bērnu nodaļas Drosmes kasti var sazināties, zvanot pa tālruņiem 63374020, 25415165 vai rakstot uz kuldigasslimnica@kuldiga.lv


bottom of page