Rehabilitācija bērniem norit interesanti un ar aizrautību
top of page

Rehabilitācija bērniem norit interesanti un ar aizrautību

20.05.2021.

Kuldīgas slimnīcas Rehabilitācijas nodaļā ik dienu dažādu saslimšanu rezultātā, kā arī pareizas stājas un attīstības koriģēšanas un veicināšanas nolūkos speciālisti strādā ar zīdaiņiem, bērniem un jauniešiem.

Mazais Oto divas reizes nedēļā strādā ar fizioterapeiti Santu Zaueri. Zēna rehabilitācijas mērķis ir ikdienas aktivitāšu veikšanas kvalitātes, īpaši gaitas uzlabošana. S.Zauere: “Zālē aktīvi pildām vingrinājumus muskulatūras disbalansa un stājas asimetrijas korekcijai, kā arī gaitas un līdzsvara uzlabošanai, savukārt hidroterapijas, jeb baseina apmeklējuma laikā veicinām ķermeņa simetriju, koordināciju, attīstām muskulatūras spēku.”

Vecāki aicināti iesaistīties darbā ar bērnu.

Mamma Marta stāsta: “Labākais, ko rehabilitācijas laikā saņemam, ir tas, ka bērnam procedūras tiek dažādotas, tādējādi netiek atslābināta viņa interese un uzmanība par vingrinājumiem, līdz ar to stunda paiet ļoti kvalitatīvi un ar rezultātu. Fizioterapeites ir ļoti smaidīgas, laipnas, iejūtīgas un pacietīgas ar bērniem. Oto ar interesi izpilda uzdevumus un viss norit mierīgā gaisotnē.”

Tētis Dzintars, kurš nereti arī piedalās rehabilitācijas procesā, papildina: “Rehabilitācijas kompleksie pasākumi – gan vingrošanas zālē, gan baseinā – bērnu piesaista pašam sava ķermenīša iepazīšanai. Viņš sāk saprast, ko spēj, kā spēj un kas jādara, lai kļūtu labāks. Un tas viņu aizrauj.”


bottom of page