Rehabilitācijas komandu papildina audiologopēde Marta Šteinberga
top of page

Rehabilitācijas komandu papildina audiologopēde Marta Šteinberga

06.09.2023.

Sākot ar septembri, Kuldīgas slimnīcas Rehabilitācijas komandai ir pievienojusies audiologopēde Marta Šteinberga. Šovasar pabeigusi Rīgas Stradiņa universitāti, iegūstot profesionālā bakalaura grādu veselības aprūpē un audiologopēda kvalifikāciju. Studiju laikā ieguvusi klīnisko praksi Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā, Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, arī Kuldīgas slimnīcā.


Lūdzu pastāstiet par sevi!

Mani sauc Marta Šteinberga, man ir 22 gadi un nāku no Kandavas. Savu ikdienu pavadu gan Kandavā, gan Rīgā. 2023. gada vasarā pabeidzu studijas Rīgas Stradiņa universitātē.

Esmu aktīva un atvērta, ar vēlmi izzināt jaunas vietas, sadarboties ar cilvēkiem, gūt jaunu pieredzi. Vienmēr esmu gatava pieņemt jaunus izaicinājumus, spert soli pretī nezināmajam. Man patīk mācīties un pilnveidoties, jo vienmēr šķiet, ka ir vēl tik daudz kā neatklāta un nezināma.


Kāpēc tieši audiologopēds?


Vislielākā dāvana, ko kādam vari sniegt, ir spēja izteikties.

Vidusskolas laikā atklāju, ka redzu sevi medicīnas nozarē. Domas un sajūtas aizveda līdz rehabilitācijai. Tā kā man vienmēr ir patīkami un viegli komunicēt ar cilvēkiem, tad zināju, ka vēlos strādāt ar pacientiem un palīdzēt viņiem apgūt jaunas prasmes. Kad zināju, ka vēlos nākotnē būt funkcionālais speciālists, tad jau audiologopēdija pati pie manis atnāca. Šajā profesijā varu savienot gan komunikāciju ar cilvēkiem, savu radošo un māksliniecisko pusi ar iespēju palīdzēt apgūt runas/valodas/komunikācijas prasmes bērniem un pieaugušajiem.



Kas Jūs aizrauj, strādājot ar pacientiem šajā specialitātē?


Audiolopēds strādā ar pacientiem, kuriem ir runas un valodas traucējumi, taču patiesībā mēs darām daudz vairāk. Mēs novērtējam un īstenojam terapiju gan pacientiem ar rīšanas traucējumiem, balss traucējumiem, lasīšanas un rakstīšanas traucējumiem, runas tempa un ritma traucējumiem, stostīšanos, dzirdes traucējumiem u.c. Pacientiem, kuri nespēj sazināties verbāli, audiologopēds palīdz apgūt alternatīvas komunikācijas metodes, piemēram, attēlu vai simbolu izmantošanu.

Manuprāt, tas arī šajā specialitātē ir visinteresantākais un vissvarīgākais – varam palīdzēt dažādiem pacientiem ar dažādām grūtībām un uzlabot pacienta dzīves kvalitāti.

Daudzi jaunie speciālisti pēc studiju beigšana un kvalifikācijas iegūšanas paliek dzīvot un strādāt Rīgā. Kā Jūs raksturotu savu izvēli strādāt Kuldīgas slimnīcā?


Šī ir lieliska iespēja strādāt tieši Kuldīgas slimnīcas Rehabilitācijas nodaļā. Kuldīga vienmēr manā sirdī ir bijusi īpaša pilsēta, kur vienmēr gribas atgriezties.

Man ir bijusi iespēja studiju gados realizēt klīnisko praksi dažādās medicīnas un ārstniecības iestādēs Latvijā, ieskaitot arī Kuldīgas slimnīcu. Pilnīgi noteikti varu teikt, ka prakse Kuldīgas slimnīcā ir bijusi viena no patīkamākajām pieredzēm visu studiju gadu laikā.

Rehabilitācijas nodaļa ir īpaša ar atsaucīgiem un profesionāliem speciālistiem, rehabilitācijas komandu. Tā ir vieta, kurā gribas strādāt un profesionāli pilnveidoties.


Vai Jums ir vēl kāda darba vieta, kurā praktizējat?

Strādāju arī bērnudārzā Rīgā, kur ikdienu pavadu kopā ar bērniem, vadot nodarbības, lai palīdzētu apgūt nepieciešamās runas/valodas vai komunikācijas prasmes.


Jūsu dzīves vai profesionālais moto ir.....

Vislielākā dāvana, ko kādam vari sniegt, ir spēja izteikties.

 

Audiologopēde Marta Šteinberga Kuldīgas slimnīcas rehabilitācijas nodaļā pieņems divas dienas nedēļā, nodrošinot gan valsts finansētās konsultācijas ar ārsta nosūtījumu, gan par maksu. Pieraksts pa tālruni: 26452416

bottom of page