Rudens nāk ar dvīņiem
top of page

Rudens nāk ar dvīņiem

26.10.2022.

Rudens Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļas ikdienu izkrāsojis ar vairākiem priecīgiem notikumiem. Sagaidīts 400. jaundzimušais, kā arī septembrī un oktobrī katrā mēnesī pa vienam dvīņu pārim. Šogad Kuldīgas slimnīcā piedzimuši 432 bērni, no tiem 194 dzimuši ģimenes dzemdībās.


24.oktobrī, piedaloties vecmātei Ingai Losānei, ģimenes dzemdībās tika sagaidīti dvīņi Katrīna un Kārlis. Dvīņu pāra vecāki ir Sintija Dešina un Kristaps Balsers no Saldus. Pirmā piedzima Katrīna, bet deviņas minūtes vēlāk - Kārlis. Par bērniņu sagaidīšanu ģimenes dzemdībās, tētis Kristaps ar lepnumu saka: “Biju gaidījis, ka man kā tētim, būs grūtāk nekā bija!

Vecākus ar Kārli un Katrīnu mājās jau gaida divas māsiņas - sešgadīgā Loreta un divgadīgā Paula. Lai arī Sintijai un Kristapam ir satraukums par to, cik sarežģīta būs auklēšana, tomēr abi ir laimīgi un tic, ka viss būs labi.


Savukārt šī gada pirmais Kuldīgas slimnīcā dzimušais dvīņu pāris Elza un Jēkabs no Tukuma novada piedzima 17. septembrī.

“Dvīņu dzemdības vecmātei vienmēr ir saistītas ar dubultstresu un dubultadrenalīnu, bet pēc tam ir dubultprieks un gandarījums, ka visi veseli un laimīgi var doties mājās!”, saka Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļas vecākā vecmāte.

Katru gadu Kuldīgas slimnīcā tiek sagaidīti vismaz trīs dvīņu pāri. Visražīgākais bijis 2019.gads, kad dvīnīši nākuši pasaulē sešām ģimenēm.


Ģimenes uzticas Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļas personāla profesionalitātei. Šogad Kuldīgas slimnīcā piedzimuši 432 bērni - 237 zēni un 195 meitenes. 194 bērniņi dzimuši ģimenes dzemdībās.

bottom of page