Saldus TIKS centrs papildina Drosmes kasti
top of page

Saldus TIKS centrs papildina Drosmes kasti

30.07.2023.

Kuldīgas slimnīcas Bērnu nodaļas vadītāja I.Zemarāja (no kreisās) saņem Saldus TIKS centra sarūpētās drosmes kastes

Šķiet, ka bērnam nekas nevar būt sliktāk, kā tieši vasarā piedzīvot pēkšņas veselības problēmas, sāpīgi satraumēties vai uz ilgāku laiku prom no mājām atrasties ārstu un māsiņu uzraudzībā, cītīgi ievērojot nozīmētās procedūras. Kuldīgas slimnīcā šādos gadījumos nāk talkā Drosmes kaste. Vasarai sākoties, par tās saturu parūpējās Saldus Tūrisma informācijas, kultūras un sporta centra kolektīvs.


Atsaucoties Kuldīgas slimnīcas aicinājumam, vasarai sākoties, Bērnu nodaļas pacientus iepriecināja Saldus Tūrisma informācijas, kultūras un sporta centra kolektīvs.

“Nolēmām, lai arī darba ir daudz, tomēr bērniem prieku vajag! Iesaistījāmies paši un aicinājām iesaistīties arī sabiedrību! Mums katram tas ir mazs nieciņš, bet kopā izdarām lielu prieku bērniem,” atzina Saldus TIKS centra pārstāves Maija Rjabova un Viviāna Blumberga.

Sociālajos tīklos aicinot un iesaistot arī Saldus novada iedzīvotājus, Saldus TIKS centra komanda bija sarūpējusi rotaļlietas, zīmēšanas, krāsošanas piederumus, materiālu veidošanai, konstruēšanai, rotiņas, mīļlietiņas, spēles un citus nieciņus, kas bērnus iepriecina un ļauj interesantāk pavadīt atveseļošanās laiku slimnīcā. Parasti atrašanās slimnīcā ilgst vidēji 3 - 4 dienas. Īpaši mazajiem bērniem tas var likties ilgs laiks prom no mājām svešā vidē, kur jāveic izmeklējumi, kur dur adatas, kur garlaicīgi jāpavada laiks pie sistēmas.


Drosmes kastes mērķis ir iepriecināt mazo pacientu, lai novērstu uzmanību no procedūrām, un ar mazu dāvaniņu uzslavētu par pacietību vai nomierinātu, ja procedūra bijusi sāpīga. Tās ideja Kuldīgas slimnīcas Bērnu nodaļā tika ieviesta jau pirms vairākiem gadiem. Pagājušā gada rudenī tā tika attīstīta akcijas “Labo darbu nedēļa” ietvaros, ko ik gadu rīko labdarības organizācija Palīdzēsim.lv. Līdz gada beigām Drosmes kastes satura papildināšanā bija iesaistījušies vairāk kā trīsdesmit darba un skolu kolektīvi, interešu grupas, kā arī ģimenes un individuālas personas.


Šī gada pirmajā pusgadā Kuldīgas slimnīcā kopā ir ārstējies 321 bērns ar dažādām saslimšanām un traumām. No tiem 73 mazo pacientu ir bijuši arī no Saldus novada.


Piemēru no Saldus novada TIKS kolektīva, papildinot Kuldīgas slimnīcas Bērnu nodaļas Drosmes kasti arī vasarā var ikviens, jo mazajiem pacientiem vienmēr vajag lielu drosmi un izturību, lai pārciestu procedūras un veiksmīgi atveseļotos.


 

Par iespēju piepildīt Kuldīgas slimnīcas Bērnu nodaļas Drosmes kasti var sazināties, zvanot pa tālruņiem 63374020, 25415165 vai rakstot uz kuldigasslimnica@kuldiga.lv


bottom of page