Sarīko labdarības koncertu mazo pacientu priekam
top of page

Sarīko labdarības koncertu mazo pacientu priekam

04.01.2023.

Pagājušā gada decembra sākumā Kuldīgas slimnīca publicēja aicinājumu iesaistīties bērnu nodaļas “Drosmes kastes” satura papildināšanā. Idejai atsaucās aptuveni 30 darba, sporta, skolu, klašu kolektīvi, ģimenes un anonīmi ziedotāji, sarūpējot lietas, kas domātas Kuldīgas slimnīcas Bērnu nodaļas mazajiem pacientiem. Savukārt Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centrs sarīkoja sirsnīgu labdarības koncertu, kurā tika saziedoti vairāk kā 500 eiro.


Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra popgrupu “Putas un Putiņas” sarīkotais labdarības koncerts “Svēts vakars“ notika 23.decembrī Sv. Katrīnas baznīcā. Koncertā, vokālo skolotāju Dainas Lancmanes – Megnes, Aijas Palmas un Agneses Čīčes vadībā, uzstājās visi septiņi popgrupu sastāvi, sākot no “Mazputiņām”, kurā dzied 3 - 5 gadus veci bērni līdz vecākai jauniešu popgrupai “Putas”.


Lai atbalstītu Bērnu nodaļas mazos pacientus, ieeja tika organizēta pret ziedojumiem, kopā savācot 514, 39 eiro.

“Jau sen kā nebiju bijusi tik skaistā, sirsnīgā Ziemassvētku koncertā! Tas aizkustināja, sajutu siltas emocijas. Patīkami redzēt jaunus, dziedošus talantus. Esmu ļoti priecīga un pateicīga par saziedoto naudu Bērnu nodaļai! Tā tiks izlietota bērniem draudzīgas vides iekārtošanai nodaļā.”, iespaidos pēc koncerta dalās Kuldīgas slimnīcas Bērnu nodaļas vadītāja dr. Ieva Zemarāja.

Bērnu un jauniešu centra labdarības koncertu pozitīvi novērtē arī dziedātāju Matildes un Gustava tētis: “ Jebkura veida labdarības akcija ir atbalstāma, ja tās mērķis ir palīdzēt tiem, kuriem šajā brīdī atbalsts ir visnepieciešamākais. Šādas iniciatīvas arī izglīto sabiedrību un rada izpratni par to, ko nozīmē atbalstīt vienam otru. Šis koncerts deva iespēju gan redzēt un dzirdēt bērnu muzikālos priekšnesumus, gan visiem kopā savākt ziedojumus labam mērķim. Labprāt ko tādu vēlētos redzēt biežāk par Ziemassvētku laiku, lai labdarība nebūtu tikai vienreizēja, bet klātesoša arī ikdienā. Jo nepieciešamībai pēc palīdzības nav brīvdienas, tai ir 365 darbīgas dienas gadā!”


Kā atzina Bērnu un jauniešu centra vokālā pedagoģe Daina Lancmane - Megne, visi bērni šim koncertam gatavojās ļoti centīgi. Kādai meitenei pašai gadījies nokļūt Kuldīgas slimnīcas bērnu nodaļā tieši pirms uzstāšanās, par ko gauži raudājusi. “Arī mazā Rēzija bijusi slimnīcā un mamma rakstīja, cik ļoti priecīga meita bijusi par saņemto dāvaniņu!” atklāj skolotāja.


Solistiem Sofijai Junkerei, Aleksandrai Gebauerei, Markam Karlam Cinim, Heidijai Jēkabsonei, Laumai Dorbei, Ancei Kuršinskai un Edgaram Kristeram Kalniņam koncertā bija īpaši atbildīgs uzdevums, kuru tie paveica, aizkustinot ikvienu atnākušo.


bottom of page