Seniorus pansionātā atkal atļauts apciemot
top of page

Seniorus pansionātā atkal atļauts apciemot

29.06.2020.

No 29. jūnija Kuldīgas slimnīcas Ilgstošas sociālās aprūpes nodaļā atsāk tuvinieku apmeklējumu, ievērojot dažādus drošības pasākumus.


Ciemošanās iepriekš jāsaskaņo ar pansionāta administrāciju, zvanot pa tālruni 29355059 vai 29375433. Apmeklētājiem tiks noteikts laiks, kurā apciemot senioru. Šāda kārtība paredzēta, lai varētu ievērot distancēšanās noteikumus un maksimāli izvairīties no kontakta ar citiem cilvēkiem.


Tuvinieku ciemošanās tiek organizēta, ievērojot 2 metru distanci, lietojot sejas aizsargmasku un dezinficējot rokas. Sejas aizsargmasku senioriem nodrošinās pansionāts, taču apmeklētājiem tās jāsagādā pašiem. Gadījumā, ja pašiem nav iespēju sagādāt masku, tā tiks nodrošināta. Apciemojot gulošus iemītniekus, viesiem jālieto ne tikai sejas aizsargmaska, bet arī vienreizlietojamais halāts un cimdi, kurus nodrošinās nodaļas personāls.


Apmeklējums tiek organizēts atsevišķā telpā vai labu laikapstākļu gadījumā – laukā (izņemot gulošiem senioriem), vienā apmeklējuma reizē atļaujot viesoties vienai personai, vai vairākiem vienas mājsaimniecības ģimenes locekļiem.


Pirms ciemošanās katrs apmeklētājs tiek reģistrēts, norādot vārdu, uzvārdu, kontaktinformāciju un plānotās viesošanās ilgumu. Šāda reģistrācija tiek veikta gadījumam, ja būs nepieciešama epidemioloģiskā izmeklēšana. Tāpat apmeklētājiem jāparakstās par to, ka pēdējo 14 dienu laikā nav atradušies ārvalstīs, kas Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā publicēta kā valsts, uz kuru ir attiecināmi īpašie piesardzības un ierobežojošie pasākumi, kā arī nav bijis ciešs kontakts ar inficētu personu vai cilvēku, kurš atrodas mājas karantīnā, un nav COVID-19 raksturīgo klīnisko simptomu.


Arī turpmāk ir iespējams senioriem nodot sūtījumus, taču tiem jābūt ievietotiem slēgtā un mitruma izturīgā iepakojumā, kas ir viegli dezinficējams, norādot seniora vārdu un uzvārdu.


Kuldīgas slimnīcas Ilgstošas sociālās aprūpes nodaļā dzīvo 50 seniori, no kuriem vairums atrodas Covid-19 saslimstības riska grupā – lielākā daļa ir ļoti cienījamā vecumā, turklāt ar dažādām hroniskām saslimšanām, tāpēc senioru ģimenes locekļi un tuvinieki aicināti būt saprotoši un ievērot pansionātā noteiktos drošības pasākumus.

bottom of page