Septembrī Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā piedzimuši vairāk kā pussimts mazuļu
top of page

Septembrī Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā piedzimuši vairāk kā pussimts mazuļu

06.10.2021.


Septembrī Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā sevi pieteica vairāk kā pussimts jaundzimušo un tika sagaidīts arī šī gada 400.mazulis. Kopā no gada sākuma Kuldīgas slimnīcā ir piedzimuši 414 bērniņi.


Līdzīgi kā augustā, arī septembrī meitenes ir vairākumā – piedzimusi 31 meitene un 26 zēni. Arī mēneša smagākā bērna titulu ieguvis skaistais dzimums - tā ir meitene no Dienvidkurzemes novada, kura piedzimstot svēra 4,455 kg. Savukārt, mēneša garākā bērna titulu dala četri mazuļi – divas meitiņas un divi puisīši, kuri piedzimstot bija 57 cm gari.


Īpaša uzmanība tika veltīta šī gada 400.mazulim – Kristianam Lukševicam no Kuldīgas. Viņu sveica Kuldīgas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Agris Rozenfelds, vēlot spēku, prieku un veiksmi visai dzīvei. Kristians tika pie noderīgas dāvaniņas, bet māmiņa Kristīne tika sveikta ar ziediem. Mājās viņus sagaidīja tētis Viesturs, vecākā māsa Katrīna un brālis Kristofers.


Kuldīga, par bērniņa dzimšanas vietu, tika izvēlēta gan rīdzinieku, gan liepājnieku, gan ventspilnieku ģimenēs. Protams, visvairāk – 17 ģimenes ir bijuši Kuldīgas novadnieki. No Talsiem uz Kuldīgas slimnīcu mazuli sagaidīt brauca 15 ģimenes, no Saldus – 14 ģimenes. Arī Tukumnieki un Dienvidkurzemes iedzīvotāji šādam notikumam bieži izvēlas tieši Kuldīgas slimnīcas dzemdību nodaļu. Septembrī no Tukuma novada uz Kuldīgas slimnīcas dzemdību nodaļu devās piecas, bet no Dienvidkurzemes novada – divas ģimenes.


Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļas personāls par to tikai priecājas un profesionāli parūpējas gan par jaunajiem kuldīdzniekiem, gan bērniņiem un viņu māmiņām no citām pilsētām un novadiem. No nodaļas uz mājām 2021.gada septembrī aizbrauca, Hugo, Viljams, Dominiks, Toms, Hugo, Ričards, Tālis, Markuss – Maikls, Raivis, Gabriels, Ernests, Olivers, Toms, Artūrs, Gusts, Raivo, Jānis, Deivids, Kristiāns, Kristians, Emīls, Eduards, divi Lūkasi, trīs Krišjāņi, divas Sofijas, divas Keitas, divas Kates, divas Evelīnas, divas Alises un pa vienai Jūlijai, Odetai, Sārai-Sofijai, Kitijai, Enijai, Gabrielai, Patrīcijai, Keitijai, Elzai, Annijai, Adelīnai, Olīvijai, Ievai, Amēlijai, Marijai, Sarlandai, Melānijai, Dārtai, Šarlotei un Maijai.


Lai aug meitas kā liepas un puiši kā ozoli!

bottom of page