Slidenais laiks un svētki veicina traumu statistiku
top of page

Slidenais laiks un svētki veicina traumu statistiku

03.01.2022.

Jaunā gada sagaidīšana un pirmās dienas Kuldīgas slimnīcas NMP un Uzņemšanas nodaļai ir bijušas darbīgas, tomēr situācijas, kad lūgta palīdzība, pieredzējušie mediķi paši raksturo vairāk kā ikdienišķu darbu bez īpašiem izaicinājumiem.


Kā jau slidenajā laikā – cilvēki guvuši dažādas traumas, bijuši arī sadzīviski negadījumi.

Nedēļā no 27.12.2021. līdz 2.01.2022. kopā ir reģistrētas 46 traumas – kāju ceļu sasitumi, roku sasitumi, plecu sasitumi, apakšdelmu lūzumi, apakšstilbu lūzumi, potīšu lūzumi, gūžas kaula lūzumi, krūškurvja sasitumi.

Vecgada pēdējā dienā un jaunā gada pirmajā dienā Kuldīgas slimnīcas NMP un Uzņemšanas nodaļā vērsušies 53 cilvēki – gan ar traumām, gan dažādām citām veselības problēmām.

1. janvārī 14 cilvēki medicīnisko palīdzību meklējuši gan slideno ietvju, gan sadzīves traumu dēļ. Cietušie guvuši ekstremitāšu sasitumus, sastiepumus, lūzumus, galvas traumas.

2. janvārī Uzņemšanas nodaļā vērsušies 11 cilvēki. Trīs gadījumos palīdzība bijusi jāsniedz pēc ceļu satiksmes negadījumiem. Mediķu palīdzība meklēta arī saistībā ar apdegumu, sejas brūci un vaļēju pēdas brūci.

3.janvārī Kuldīgas slimnīcas NMP un Uzņemšanas nodaļas mediķi palīdzējuši pieciem cilvēkiem, kas guvuši dažādus smagus sasitumus, gūžas lūzumu un atslēgas kaulu lūzumu.

bottom of page