Slimnīcai piegādāta progresīva ultrasonogrāfijas iekārta
top of page

Slimnīcai piegādāta progresīva ultrasonogrāfijas iekārta

26.11.2019.

Kuldīgas slimnīcas ginekoloģijas un dzemdību nodaļai iegādāta jauna planšetes tipa ultrasonogrāfijas iekārta. Tāda līdz šim nodaļai nav bijusi un izmeklējumi veikti ambulatorajā nodaļā, kas sarežģījis izmeklējumu gaitu, jo ultrasonogrāfijas izmeklējumus bija iespējams veikt tikai tad, kad ar to nestrādāja ambulatorās pieņemšanas ārsti.


Jaunā iekārta ir kompakta, pārvietojama, turklāt ultrasonogrāfijas ekrāns ir noņemams, un tas ļauj iekārtu pārnēsāt un strādāt no jebkuras telpas un vietas. Šādā veidā tās darbības laiks var būt līdz pat trīs stundām.


Dzemdību un ginekoloģijas nodaļas vadītāja, ginekoloģe, dzemdību speciāliste Natālija Gailīte pastāstīja, ka nepieciešamība pēc iekārtas bijusi jau sen, lai darbs ritētu operatīvāk un produktīvāk. “Tas bijis mans sapnis jau kādu laiku, un šāda iekārta ārstam ir kā “trešā roka”. Šis nodaļai ir labs progress”, sacīja N. Gailīte.


Ultrasonogrāfijas iekārtu paredzēts izmantot dzemdību nodaļā, lai analizētu augļa guļu un pozīciju, prognozētu dzemdību gaitu. Citās nodaļās to varēs izmantot visu profilu ātrākai diagnostikai neatliekamās situācijās, kā arī anestezioloģijā precīzākai manipulāciju veikšanai.


Uzņēmuma SIA “Arbor Medical Korporācija” speciālisti iekārtu piegādāja, uzstādīja un apmācīja ārstējošo personālu. Tās izmaksas ir 29 040,00  (t.sk. PVN).


Planšetes tipa ultrasonogrāfijas iekārtu  “InnoSight Diagnostic Ultrasound System”, Philips Medical Systems Nederland B.V Kuldīgas slimnīca iegādājās ar ERAF līdzfinansējumu. ERAF projekta “Tehnoloģiju iegāde SIA “Kuldīgas slimnīca” un SIA “Liepājas reģionālā slimnīca”, uzlabojot veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību un kvalitāti Kurzemes iedzīvotājiem” ietvaros Kuldīgas slimnīcai plānots iegādāties 151 iekārtu (t.sk. diagnostikas iekārtas un sistēmas, izmeklējuma galdus, pacientu ratus, gultas u.c. iekārtas 10 dažādām slimnīcas struktūrvienībām) par kopējo summu 1 247 489,50 EUR. No projekta uzsākšanas Kuldīgas slimnīca iegādājusies jau sešas iekārtas par summu 180 822,40 EUR. Projekta ietvaros 85% ir ERAF līdzfinansējums, 9% valsts budžeta dotācija un 6% Kuldīgas slimnīcas finansējums. Projekts ilgs līdz 2021. gada nogalei.


Gada nogalē Kuldīgas slimnīca iegādāsies vēl vienu ultrasonogrāfijas iekārtu, kas būs paredzēta ginekoloģiskām izmeklēšanām slimnīcas ambulatorajā nodaļā. Iekārtai būs augstākas kvalitātes attēla izšķirtspēja, tādējādi iegūstot lielāku izmeklējuma detalizāciju diagnozes uzstādīšanai un dziļākai pacientu izpētei.


bottom of page