Specialitāte, kurā sevi redz un jūt
top of page

Specialitāte, kurā sevi redz un jūt

19.05.2021.

Rīgas Stradiņa universitātes 4. studiju gada rezidente Gita Jansone ir viena no Kuldīgas slimnīcas jaunajiem speciālistiem, kura te izvēlējusies gūt pieredzi un sniegt jau esošas zināšanas. Jaunā ārste slimnīcā strādā par dežūrginekologu sertificēta speciālista uzraudzībā un viņas darbs ir ginekoloģijas un dzemdību nodaļā.


Kā Jūs nonācāt līdz ginekologa – dzemdību speciālista profesijas izvēlei?

Kad vēl studēju medicīnas fakultātē, šķiet otrajā vai trešajā studiju gadā, māsīca palūdza man piedalīties viņas dzemdībās kā atbalsta personai. Līdz tam brīdim vēl nebiju redzējusi vai piedalījusies dzemdībās un vispār par specialitātes izvēli nebiju pat vēl aizdomājusies. Kā tagad atceros mazā Eduardiņa dzimšanas brīdi sajūtu ziņā un tajā mirklī arī sapratu, ka šī ir specialitāte, kurā es sevi redzu un jūtu.


Paralēli mācībām esat rezidente Rīgas Dzemdību namā. Kādu pieredzi tur gūstat un kas ietilpst Jūsu pienākumos?

Jā, savas rezidentūras gaitas esmu uzsākusi un šobrīd arī turpinu Rīgas Dzemdību namā. Gribētos teikt, ka jūtos tur kā savās otrajās mājās. Tur gūtā dzemdību pieredze ir neaprakstāma un ļoti vērtīga, kā arī mums ir iespēja mācīties no ļoti pieredzējušiem un prasmīgiem speciālistiem. Dzemdību namā mūs apmāca tā, lai mēs varētu strādāt visos ar grūtniecību saistītajos etapos, sākot no ambulatorās aprūpes līdz dzemdībām, un tieši tāpat pēcdzemdību periodā, tāpēc sanāk strādāt ambulatori, grūtnieču aprūpē, dzemdību centrā un pēcdzemdību nodaļās.


Kādēļ izvēlējāties strādāt Kuldīgas slimnīcā un kā kopumā vērtējat darbu reģionālā slimnīcā?

Gribētos teikt, ka sagadījās ļoti patīkama apstākļu sakritība, kuras rezultātā esmu nonākusi Kuldīgas slimnīcā. Pirmais iespaids par šo slimnīcu bija ļoti patīkams, kā arī šeit ir lielisks un pretimnākošs kolektīvs.


Ko varat iegūt un ko dot ar darbu Kuldīgas slimnīcā?

Šī noteikti ir lieliska iespēja pārbaudīt gan savus spēkus, gan arī izaicināt sevi kā jauno ārstu un, protams, gūt lielisku pieredzi. Ko es Kuldīgas slimnīcai varētu dot? Es ļoti ceru, ka ar manu padarīto darbu, apmierinātus un smaidīgus pacientus.


Kas Jums savā līdzšinējā darba pieredzē patīk un sagādā gandarījumu?

Vislielākais gandarījums ir apmierināti pacienti, kuri no nodaļas dodas mājās ar smaidu sejā.


Kā saredzat ginekoloģijas un dzemdību profilu nākotnē? Vai tas, Jūsuprāt, atšķirtos no tā, kā ir šobrīd no praktiskā viedokļa?

Ir pilnīgi skaidrs, ka mums kā ārstiem mācīšanās ir un būs līdz mūža galam, jo medicīna nestāv uz vietas, bet gan nepārtraukti attīstās, un līdz ar to mums jāspēj tam visam izsekot līdzi un tieši tāpat praksē ieviest, uzlabot pacientam vislabākās un piemērotākās aprūpes un ārstēšanas metodes.

bottom of page