Spraigi Ziemassvētki uzņemšanas nodaļā
top of page

Spraigi Ziemassvētki uzņemšanas nodaļā

27.12.2022.

Kuldīgas slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļā Ziemassvētkos medicīniskā palīdzība sniegta kopumā 120 personām, t.sk. bērniem ar akūtu respiratoru vīrusa infekciju, ausu sāpēm, vēdera sāpēm, gripu.


Svētki Kuldīgas slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības un uzņemšanas nodaļā nav pagājuši bez pacientiem ar nopietnām traumām, t.sk., dūru cīņu sekām un durtām brūcēm sadzīves konfliktos.

Daudz cilvēku guvuši traumas sadzīviskos negadījumos un neveiksmīgos kritienos slidenā laika dēļ, piemēram, plecu, elkoņu mežģījumi, roku un kāju lūzumi, muguras, galvas traumas. Kāds apsaldējies, guļot uz ielas.

Medicīniskā palīdzība bijusi jāsniedz arī cilvēkiem ar hronisku slimību paasinājumiem.

“Paldies NMP un pacientu uzņemšanas nodaļas personālam. Paldies dakterei Jeļenai Mjasņikovai par iejūtību, rūpīgu izmeklēšanu. Paldies māsiņām par sistēmām, par labu attieksmi. Jūtos labāk. Paldies!”, pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas raksta kāda paciente.

Pozitīvā atgriezeniskā saite no pacienta mediķiem ir visgaidītākā dāvana, jo visas svētku dienas uzņemšanas nodaļā pagājušas spraigi. Dažbrīd pat veidojušās pacientu rindas ar gaidīšanas laiku līdz pusotrai stundai, un daži nepacietīgākie gaidītāji devušies prom.


“Saprotam pacientu neapmierinātību, tomēr atgādinām, ka pēc valstī noteiktās vienotās pacientu pieņemšanas sistēmas, palīdzības sniegšana un ārstēšanas prioritāte ir tiem pacientiem, kuru veselībai un dzīvībai ir vislielākie draudi,” norāda Kuldīgas slimnīcas NMP un pacientu uzņemšanas nodaļas vadītāja Svetlana Serpāne, “savukārt pacientiem, kuru veselības stāvoklis ir nosacīti stabils un dzīvībai briesmas nedraud, izmeklējumus un speciālistu palīdzību var nākties gaidīt ilgāk.”

No visiem 120 pacientiem, kuriem sniegta medicīniskā palīdzība Kuldīgas slimnīcas NMP un pacientu uzņemšanas nodaļā, stacionēti 13 pacienti, t.sk., pieci bērni. Pārējiem pacientiem, pēc ārsta apskates un medicīniskās palīdzības sniegšanas, ievietošana slimnīcā nav bijusi nepieciešama.




bottom of page