Starp Covid-19 pacientu aprūpi un veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību
top of page

Starp Covid-19 pacientu aprūpi un veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību

04.11.2021.


Neskatoties uz to, ka arī Kuldīgas slimnīcā, atsevišķās nodaļās, tiek ārstēti Covid – 19 pacienti ar dažādu saslimšanas gaitu, Kuldīgas slimnīca vēlas pēc iespējas ilgāk saglabāt pakalpojumu pieejamību pacientiem ar citām saslimšanām.


Ar novembri Kuldīgas slimnīcā ir palielināts gultu skaits Covid-19 pacientu uzņemšanai. Pašreiz Kuldīgas slimnīcā ir atvērtas 14 Covid-19 gultas. Šīs vietas tiek nodrošinātas pacientiem ar vidēji smagu un ļoti smagu saslimšanas gaitu. Tas nozīmē, ka pacientiem ar vidēji smagu saslimšanas gaitu ir nepieciešama skābekļa padeve, lai viņiem atvieglotu atveseļošanos. Pacientiem ar ļoti smagu saslimšanu, skābeklis ir nepieciešams dzīvības funkciju nodrošināšanai, kas nozīmē nepārtrauktu skābekļa padevi un citu dzīvības procesu uzraudzību reanimācijas un anestezioloģijas nodaļā.


Reanimācijas un anestezioloģijas nodaļā Covid-19 pacientiem paredzētas 3 gultas, bērnu nodaļā 1, iekšķīgo slimību (terapijas) nodaļā – 7, ķirurģijas un traumatoloģijas nodaļā – 3 gultas. Pacientu skaits ir mainīgs – tie Covid-19 pacienti, kuriem veselības stāvoklis uzlabojas, no Covid-19 gultām tiek pārvietoti turpmākai ārstēšanai Iekšķīgo slimību nodaļā, bet šo pacientu vietā nāk citi Covid-19 pacienti ar vidēju vai smagu saslimšanas gaitu. Novembrī katru dienu ir arī pa vienam vai diviem mirušajiem Covid-19 pacientiem.


Kuldīgas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Agris Rozenfelds uzskata:

“Lai arī Covid – 19 vīrusa straujā izplatība ļoti nopietni apdraud sabiedrību, mums ir jāārstē arī citi pacienti ar citām smagām saslimšanām, kas arī rada nopietnus veselības traucējumus un ir dzīvībai bīstamas. Lai arī fiziski varam palielināt Covid-19 gultu skaitu, mums nepietiek resursu, lai atvērtu atsevišķu nodaļu. No 18.oktobra ir atceltas plānveida operācijas, bet pagaidām vēl cenšamies nodrošināt, lai cilvēki ar citām akūtām saslimšanām arī varētu saņemt medicīnisko palīdzību Kuldīgas slimnīcā.”

  • ambulatorās speciālistu konsultācijas;

  • neatliekami uzņemto pacientu, t.sk., bērnu ārstēšanu stacionārā;

  • akūtās ķirurģiskās operācijas,

  • hemodialīzes nodaļas pakalpojumus;

  • grūtnieču uzņemšanu un aprūpi, t.sk., ģimenes dzemdības

  • rehabilitācijas pakalpojumus - sākot ar 8.novembri, ierobežotā apjomā.

Kuldīgas slimnīcai rūp, lai pacienti arī Covid - 19 izraisītās ārkārtas situācijas laikā, saņemtu pēc iespējas plašāku veselības aprūpes pakalpojumu klāstu. Tāpēc centīsies to nodrošināt tik ilgi, cik tas būs nepieciešams.

bottom of page