Stingrāki noteikumi pavadošajām personām ģimenes dzemdībās
top of page

Stingrāki noteikumi pavadošajām personām ģimenes dzemdībās

12.10.2021.

Kuldīgas slimnīca informē, ka ģimenes dzemdības Kuldīgas slimnīcas dzemdību nodaļā, varēs notikt, tikai tad, ja pavadošā persona varēs uzrādīt kādu no Covid-19 sertifikātiem vai negatīvu Covid- 19 testu.


Plānojot ģimenes dzemdības Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā, ģimenēm ir jāņem vērā, ka turpmāk pavadošā persona Dzemdību nodaļā varēs atrasties tikai tad, ja tā varēs uzrādīt:

· sertifikātu par veikto vakcināciju,

· sertifikātu par Covid-19 izslimošanas faktu, kas derīgs 180 dienas;

· laboratoriski veiktu Covid -19 uztriepes (PĶR) negatīvu testu (derīgs 48 h).


Tas nozīmē, ka pavadošajai personai ir jābūt vakcinētai pret Covid -19 vai laboratorijā jāveic Covid-19 uztriepes tests (PĶR), kurš būs derīgs tikai 48 h. Lai piedalītos ģimenes dzemdībās, siekalu testu vai citu eksprestestu rezultāti, nebūs derīgi un pavadošā persona nodaļā netiks ielaista. Ja persona Covid-19 ir izslimojusi, tad jāuzrāda derīgs sertifikāts par izslimošanas faktu.


Vienlaikus atgādinām, ka pavadošā persona Dzemdību nodaļā var ieiet tikai vienu reizi un drīkst atrasties kopā ar grūtnieci pirms un pēc dzemdībām, neatstājot nodaļu. Pavadošajai personai ir jābūt veiktam plaušu rentgenam. Tā ir pamatprasība jebkuros apstākļos un tas izdarāms, jau laikus gatavojoties mazuļa sagaidīšanas notikumam.

Ja grūtniece plāno dzemdēt viena, tad pavadošā persona drīkst grūtnieci pavadīt līdz Dzemdību nodaļas uzņemšanas durvīm un tāpat viņu sagaidīt kopā ar mazuli, dodoties mājās.


! Covid-19 tests laboratorijā būs jāveic arī tām grūtniecēm, kuras uz Dzemdību nodaļu dodas plānoti ar ginekologa nosūtījumi. Testa rezultāti būs derīgi 48 h.


! Ciemošanās Kuldīgas slimnīcā šobrīd ir liegta visās nodaļās, sūtījumus var nodot mitrumizturīgā, viegli dezinficējamā iepakojumā.


Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļas tālrunis: 63374009


bottom of page