Stiprina civilmilitāro sadarbību katastrofu medicīnas jomā
top of page

Stiprina civilmilitāro sadarbību katastrofu medicīnas jomā

11.04.2024.

2024. gada 11. martā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) reģionālajā seminārā Kuldīgas slimnīcā tikās speciālisti no deviņām Kurzemes un Zemgales reģionu slimnīcām, lai stiprinātu civilmilitārās medicīnas sadarbību katastrofu jomā.

Semināru organizēja NMPD Katastrofu medicīnas centrs, aicinot piedalīties Kurzemes un Zemgales reģionu neatliekamās palīdzības un specializēto slimnīcu pārstāvjus, kuri iesaistīti slimnīcas ārkārtas situāciju gatavības plānošanā un ārkārtas situāciju pārvaldīšanā. Semināra mērķis - pilnveidot un nostiprināt slimnīcu speciālistu zināšanas civilmilitārās sadarbības un katastrofu medicīnas sistēmas jautājumos.

“Mēs strādājam ļoti specifiskā jomā, jo bez veselības nozares valsts aizsardzība nevar noritēt,” uzsverot mediķu lomu un vienotas izpratnes nepieciešamību par civilmilitāro sadarbību, pauda NMPD Katastrofu medicīnas centra vadītāja Dita Heiberga.

Seminārā tika aktualizēti tādi jautājumi, kā NMPD un slimnīcu loma valsts apdraudējuma gadījumā, sadarbība ar Zemessardzi,  slimnīcu rīcība saskaņā ar katastrofu medicīnas plānu, kā arī vienotas datu apmaiņas loma gatavības plānošanai un rīcībai ārkārtas situācijās.

Semināra praktiskajā daļā tika organizētas darba grupas, kurās tika modelēta slimnīcas operatīvās vadības grupas rīcība dažādās ārkārtas situācijās.

Pateicoties NMPD Katastrofu medicīnas centra aktivitātei, reģionālie semināri par civilmilitārās sadarbības jautājumiem tiek organizēti regulāri, veicinot veselības aprūpes nozares gatavību ārkārtas situācijām.

bottom of page