Sveicam vecmātes Starptautiskajā vecmāšu dienā!
top of page

Sveicam vecmātes Starptautiskajā vecmāšu dienā!

05.05.2023.

No kreisās: vecmātes Madara Brenča, Gunta Cepurīte, Inga Losāne, Linda Jūrmale, galvenā māsa (arī vecmāte) Laura Prelgauska, ilggadējā vecmāte Nadežda Gologuzova un ginekoloģes Iveta Bāliņa un Natālija Gailīte.

Katru gadu 5.maijā tiek atzīmēta Starptautiskā vecmāšu diena. Kuldīgas slimnīcā tie ir profesionālie svētki 8 vecmātēm: Guntai Cepurītei, Gundegai Kugelanei, Ingai Losānei, Zanei Japeniņai, Lindai Jūrmalei, Madarai Brenčai, Guntai Smiltniecei un Laurai Prelgauskai, kura nu jau vairāk kā pusgadu Kuldīgas slimnīcā pilda galvenās māsas pienākumus.


Uz jautājumu - “Ko nozīmē būt vecmātei?” - atbild Kuldīgas slimnīcas vecākā vecmāte Inga Losāne:


“Vecmāte redz ar sirdi, jūt ar prātu, tā ir rūpēs saraukta piere, pirksti pie otra muguras, atbalsts, klātbūtne. Arī visi paldies, kautrums un smaidi. Viss mazais šeit ir milzu liels un īsts, bet pāri visam cilvēku attiecību siltums.”

“Bērniņa piedzimšana ir brīnums un šajā brīdī sievietei tuvākais cilvēks ir vecmāte. Paldies ka jūs esat! Paldies, ka esat uzticamas, ka uz jums var paļauties. Paldies par kopīgi piedzīvotajiem stresa brīžiem, arī aizkustinošo kamolu kaklā, redzot, ka jaunajam tētim ir asaras acīs un mamma ir laimīga. Paldies jums par pašaizliedzību, par atbalstu, par atbildību, par sirsnību, ko dzemdībās sniedzat katrai sievietei! Vēlam dzīvesprieku, veselību un izturību!” sveicot Kuldīgas slimnīcas vecmātes Starptautiskajā Vecmāšu dienā, saka Dzemdību un ginekoloģijas vadītāja Iveta Bāliņa un galvenā māsa Laura Prelgauska.


Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā šobrīd notiek remonts un drīzumā ģimenēm tiks piedāvātas vēl divas ģimenes palātas. Runājot par Kuldīgas Dzemdību nodaļas interjera atsvaidzināšanu, tās vecākajai vecmātei Ingai Losānei ir iecere nodaļas telpās izvietot attēlus ar Kuldīgas skaistākajiem skatiem, kuros figurē arī stārķi. Viņa ir teikusi, ka "Kuldīgas slimnīcā bērniņus joprojām nes stārķi, bet vecmātes šeit uz zemes tikai piepalīdz viņiem."

Sveicot Starptautiskajā vecmāšu dienā, Kuldīgas slimnīcas vecmātes saņēma kanvu ar skatu uz Kuldīgas seno ķieģeļu tiltu, kuriem pāri laižas divi stārķi.


Lai mūsu vecmātēm darba netrūkst! Sveicam Starptautiskajā vecmāšu dienā!



bottom of page