Sāk vakcinēt iedzīvotājus slimnīcas izveidotajā kabinetā
top of page

Sāk vakcinēt iedzīvotājus slimnīcas izveidotajā kabinetā

12.03.2021.

Foto: Kārlis Komarovskis

Šodien sākās iedzīvotāju vakcinēšana pret Covid-19 Kuldīgas slimnīcas izveidotajā kabinetā vieglatlētikas manēžā (Dzirnavu ielā 13, Kuldīgā). Šobrīd Kuldīgas slimnīcai piegādas 60 AstraZeneca vakcīnas, kuras plānotas izlietot divu dienu laikā, un tās saņem seniori vecumā virs 70 gadiem.


Vakcinēšana notiek, ievērojot Veselības ministrijas noteiktās prioritārās grupas. Kuldīgas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Agris Rozenfelds teic: tiklīdz slimnīca saņem ziņu par laikus pasūtīto vakcīnu piegādi, uzreiz sāksas uz vakcīnu pieteikušos senioru, kas sasnieguši 70 gadu vecumu, apziņošana. Uz vakcinēšanu aicināti seniori rindas kārtībā, kuri pieteikušies vientē www.manavakcina.lv vai pa tālruni 8989.


Kuldīgas slimnīcas vakcinācijas kabinetā vakcīnas saņems iedzīvotāji, kuru ģimenes ārsti neveic vakcināciju savā ģimenes ārsta praksē, un tie iedzīvotāji, kuri kā vēlamo vakcinācijas vietu norādījuši Kuldīgu, bet ir reģistrēti pie ģimenes ārsta citā novadā. Iedzīvotājus vakcinēs, ņemot vērā www.manavakcina.lv un pa tālruni 8989 saņemtos pieteikumus, rindas kārtībā, ievērojot prioritārās grupas.


Vakcinēšanas kabinets tapis sadarbībā ar Kuldīgas novada pašvaldību un Kuldīgas novada sporta skolu. Kabineta darbība atkarīga no vakcīnu piegādes.


Kā pieteikties vakcinācijai pret Covid-19?

Vakcinācijai var pieteikties internetā www.manavakcina.lv vai pa tālruni 8989, vai pie ģimenes ārsta. Ja esat jau reģistrējies, tad atkārtoti pie ģimenes ārsta nav jāpiesakās.


Visi saņemtie pieteikumi tiek apkopoti vienā datubāzē, un šobrīd uzaicinājumus vakcinēties jau sāk saņemt seniori, kas sasnieguši vismaz 70 gadu vecumu. Tiklīdz pienāks jūsu kārta vakcinēties, nekavējoties saņemsiet uzaicinājumu ierasties, ar jums pa norādīto tālruni sazināsies reģistrators.


Plašāka informācijas par vakcinācijas kārtību: www.vm.gov.lv

bottom of page