Sākta pedagogu vakcinēšana pret Covid-19
top of page

Sākta pedagogu vakcinēšana pret Covid-19

13.04.2021.

Valdībai paplašinot vakcinējamo personu sarakstu, šodien Kuldīgas Vieglatlētikas manēžā izveidotajā vakcinēšanas kabinetā uzsākta pedagogu un pirmsskolas izglītības iestāžu darbinieku, kā arī jau iepriekš noteikto prioritāro grupu personu vakcinēšana.


Kuldīgas slimnīca šajā nedēļā saņēmusi 204 Pfizer-BioNTech vakcīnas un sarakstu ar vakcinējamām personām, kuras pieteikušās vietnē www.manavakcina.lv vai pa tālruni 8989 un kuru ģimenes ārsti neveic vakcinēšanu savā praksē. No tā 68 ir pirmsskolas, speciālās izglītības iestāžu, 1.-6. klašu pedagogi un darbinieki, kas, veicot darba pienākumus, nonāk ciešā saskarē ar bērniem, kā arī pedagogi, kuri strādā klātienē. Pārējās devas saņems cilvēki, kuri ietilpst I-IV kategorijā: veselības aprūpes darbinieki, ilgstošas sociālās aprūpes centru darbinieki un klienti, personas no 60 gadu vecuma, cilvēki ar hroniskām slimībām, personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar bērniem, kuriem ir noteiktas hroniskas un imūnsupresējošas slimības un personas, kuras mājās aprūpē smagi slimas personas.


Kuldīgas slimnīcas vakcinēšanas kabinets sazināsies ar vakcinējamām personām un vienosies par vakcīnas saņemšanas laiku.


Jāpiebilst, ka šobrīd mācības un nodarbības klātienē Kuldīgas novadā norisinās 12. klašu skolēniem, Viduskurzemes pamatskolas-attīstības centra audzēkņiem, pirmsskolas izglītības iestādes bērniem, rotaļu grupām un 5–6 gadus veciem bērniem.


Veselības ministrija aicina iedzīvotājus neatlikt pieteikšanos vakcīnai. Lai plānotu operatīvu un ģeogrāfiski vienmērīgu vakcinācijas procesu visā Latvijas teritorijā, iedzīvotāji jau tagad aicināti pieteikties Covid-19 vakcīnai vietnē www.manavakcina.lv, pa tālruni 8989 vai pie ģimenes ārsta.

bottom of page