Topošā ginekoloģe paraksta līgumu par stipendijas saņemšanu
top of page

Topošā ginekoloģe paraksta līgumu par stipendijas saņemšanu

09.11.2020.

Kuldīgas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Agris Rozenfelds (no kreisās puses) parakstīja trīspusējo līgumu ar topošo dzemdību speciālisti – ginekoloģi Lindu Freibergu un Kuldīgas novada pašvaldību (attēlā no labās priekšsēdētājas vietnieks Viktors Gotfridsons) par stipendijas saņemšanu.


L. Freiberga ir Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes 1. gada dzemdniecības un ginekoloģijas rezidente. Viņai piešķirta stipendija 100% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas stipendijas piešķiršanas brīdī – 430 EUR mēnesī. Stipendiju jaunā ārste saņems visu atlikušo studiju laiku – no 2020. līdz 2025. gadam.


Topošā speciāliste atzīst, ka pašvaldības stipendija ir liels atbalsts ne tikai finansiāli, ņemot vērā studiju izmaksas, bet arī emocionāli, jo ļauj mazāk domāt par materiālo pusi. “Stipendija mani atbalstīs turpmākos 5 gadus, un tas ir ļoti nozīmīgs atbalsts manā izaugsmē, kā arī man būs iespēja atgriezties dzimtajā Kuldīgā pēc rezidentūras pabeigšanas,” viņa skaidro.


Kļūt par dzemdību speciālisti – ginekoloģi jaunā ārste izlēmusi jau pirmajā studiju gadā. “Jāsaka tā – sekoju savai sirdij un jutu, ka tas ir “mans lauciņš”. Ginekoloģija un dzemdniecība ir plaša spektra specialitāte, un, manuprāt, tā ir lieliska iespēja attīstīties un augt dažādās jomās, nevis ierobežoties,” pastāstīja L. Freiberga.


Jautāta, kā raugās uz nākotnes saistīšanu ar Kuldīgas slimnīcu, L. Freiberga atbild, ka slimnīcai saskata lielu nākotni un iesējas augt, ko var sekmīgi panākt ar speciālistu piesaisti. “Manuprāt, daļa speciālistu neskatās pareizi uz reģionālajām slimnīcām kā jaunu darba vietu. Tās ir plašas iespējas attīstīties pašiem un attīstīt savu darba vietu, jo reģionos personāls ir vairāk ieinteresēts noturēt augsta līmeņa un plaša profila ārstniecību. Tāpēc esmu tikai un vienīgi pozitīvi noskaņota savu nākotni saistīt ar Kuldīgas slimnīcu,” pamato jaunā ārste. Viņa plāno darbu slimnīcā sākt ātrāk, nevis tikai pēc rezidentūras pabeigšanas, taču piebilst, ka tiklīdz būs specializējusies un kļuvusi par sertificētu ginekoloģi, sajūtas būs vēl aizraujošākas, jo atgriezīsies savā pilsētā un uzsāks ko jaunu.

bottom of page