Tranzīta nodaļu slēgs. Turpmāk izmantos ātros Covid-19 testus
top of page

Tranzīta nodaļu slēgs. Turpmāk izmantos ātros Covid-19 testus

30.06.2021.

Uzlabojoties situācijai valstī, no 1. jūlija slimnīcā tiks pārtraukta Tranzīta nodaļas darbība un turpmāk pacientiem, kuri nonāks Uzņemšanas nodaļā, tiks veikts Covid-19 antigēna ātrās noteikšanas tests, kura rezultāti būs zināmi 15–20 minūšu laikā.


“Esam saņēmuši dāvinājumu – gandrīz 2000 Covid-19 ātrās noteikšanas testus, kurus turpmāk izmantosim Uzņemšanas nodaļas pacientu testēšanai. Šo testu izmantošana būs ātrāka un ērtāka, un pacientiem vairs nebūs teju diennakti jāpavada Tranzīta nodaļā līdz analīžu rezultātu saņemšanai. Ja ātrās noteikšanas testa rezultāti pacientam būs negatīvi un viņam nebūs nekādu saslimšanas simptomu, viņš varēs turpināt speciālista noteikto ārstēšanu nodaļā vai mājās. Savukārt, ja tests būs negatīvs, taču būs kādas no Covid-19 pazīmēm un būs nepieciešama turpmāka ārstēšana slimnīcā, pacientam veiks standarta Covid-19 analīzes un viņš tiks ievietots speciāli izveidotā palātā, kamēr saņems analīžu rezultātus,” skaidro galvenā ārste Svetlana Serpāne.


Šobrīd citu ierobežojumu pārtraukšanu slimnīcas valde nav paredzējusi un arī turpmāk jāievēro atsevišķi ierobežojumi un noteikumi.

  • Spēkā ir pacientu apmeklējuma aizliegums nodaļās, bet Bērnu nodaļā nepārtraukti var atrasties viens no vecākiem.

  • Tuviniekus atļauts apmeklēt Ilgstošas sociālās aprūpes nodaļā, ievērojot dažādus drošības pasākumus. Vienā reizē var ierasties ne vairāk kā viens cilvēks, ja vien apmeklētāji nav ģimenes locekļi no vienas mājsaimniecības. Ciemošanās laiks - līdz 15 minūtēm. Pansionāta iemītnieku apciemošana iepriekš jāsaskaņo ar administrāciju, zvanot pa tālruni 29355059 vai 29375433.

  • Uz ambulatorajām pieņemšanām pacientiem jāierodas precīzi noteiktajā laikā, tādējādi izvairoties no drūzmēšanās, un lietojot sejas aizsargmasku.

  • Reģistrējoties plānveida operācijām, manipulācijām, endoskopijas izmeklējumiem, tests vairs nav jāveic gadījumā, ja pacients var uzrādīt Covid-19 sertifikātu par pabeigtu vakcinācijas kursu, dokumentu par vakcinācijas faktu (izsniedz iestāde, kas ir vakcinējusi), ģimenes ārsta izziņu par izslimotu Covid-19 vai laboratorijas analīžu izdruku, negatīvu Covid-19 testu, kas veikts 48h laikā.

  • Tāpat spēkā palikuši noteikumi par slimnīcas galvenās ieejas (2. stāvā) slēgšanu darbadienās pēc pulksten 18.00 un visu dienu nedēļas nogalēs un svētku dienās. Arī slimnīcas ēdnīca joprojām nav pieejama trešajām personām.

bottom of page