Veido pacientu gaidīšanas rindu
top of page

Veido pacientu gaidīšanas rindu

05.05.2020.


Pieraksts uz plānveida veselības aprūpes pakalpojumiem vīrusa izplatības laikā tiek veikts, veidojot pacientu gaidīšanas rindu. Tas nozīmē, ka pacients, kurš vēlas veikt pierakstu uz kādu ārstniecības pakalpojumu, tiek ievietots sarakstā un brīdī, kad to sniegšana tiks atjaunota, Kuldīgas slimnīca pacientu informēs par pakalpojuma saņemšanas datumu un laiku. Pierakstu Kuldīgas slimnīca nodrošinās prioritāri tiem pacientiem, kuriem pakalpojums tika atcelts vai pārcelts pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas.


Savukārt saskaņā ar veselības ministres Rīkojumu Nr.59, no 23. aprīļa Kuldīgas slimnīcā atjaunota podologa ambulatorā pieņemšana diabēta pacientiem. Pieraksts tiek veidots, prioritāri paredzot laiku pacientiem, kuriem iepriekš vizīte tika atcelta ārkārtējās situācijas dēļ. Taču pieņemšanas paredzētas arī pacientiem, kuri pierakstu pie speciālista veiks tagad. Katra situācija tiek izvērtēta individuāli, tāpēc pacienti ir aicināti būt saprotoši un ņemt vērā situāciju, kas radusies dēļ valstī noteiktā ārkārtas stāvokļa.


Nacionālais veselības dienests (NVD) atgādina, ka ārstniecības iestādēs pacientu apkalpošanas temps šobrīd ir ievērojami lēnāks nekā tas bijis iepriekš, jo līdz ar daļēju plānveida pakalpojumu sniegšanas atjaunošanu, ieviesti arī vairāki drošības pasākumi – starp pacientu vizītēm tiek veikti vairāk dezinfekcijas pasākumi nekā pirms Covid-19 epidēmijas sākuma, pakalpojumi tiek sniegti tikai laikā no 9.00 līdz 16.00, nodrošinot atsevišķu pacientu plūsmu, novēršot vairāku pacientu vienlaicīgu uzturēšanos ārstniecības iestādes telpās, kā arī nosakot precīzu ierašanās laiku pakalpojuma saņemšanai.


Tāpat kā līdz šim tiek nodrošināta neatliekamā medicīniskā un akūtā palīdzība, tostarp nepieciešamie izmeklējumi un konsultācijas. Nepieciešamo palīdzību saņem arī tuberkulozes pacienti.


Iespēju robežās konsultācijas tiek sniegtas attālināti, piedāvājot pacientiem saņemt ķirurga, ginekologa, fizioterapeita vai ergoterapeita konsultācijas. Valsts apmaksātu ķirurga konsultāciju sniegs ārsti: Guntis Smiltāns, Ilze Runce un Agnis Ļuļēns. Attālinātai konsultācijai pie dr. G.Smiltāna un I.Runces iespējams pieteikties, zvanot pa tālruni 63374000 (Kuldīgas slimnīcas reģistratūra) un ārsti ar pacientu sazināsies pa viņa norādīto tālruņa numuru. Savukārt dr. A.Ļuļēna konsultāciju iespējams saņemt, zvanot ārsta konsultācijas laikā – trešdienās 12.00–14.00 pa tālruni 63374011.


Attālinātu valsts apmaksātu ginekologa vai vecmātes konsultāciju iespējams saņemt speciālistu noteiktā laikā: ginekoloģe – dzemdību speciāliste Ilze Smiltāne pacientes konsultēs otrdienās 9.00–11.00, vecmāte Gundega Kugelane – trešdienās 9.00–11.00, savukārt pie ginekoloģes – dzemdību speciālistes Natālijas Gailītes pacientes var attālināti vērsties piektdienās 9.00–11.00. Speciālistes var sazvanīt noteiktajos laikos pa tālruni 63374022 vai sazināties e-pastā ginslimnica@inbox.lv .


Savukārt attālinātās fizioterapeita un ergoterapeita konsultācijas notiks tiešsaistē ar Watsapp vai Skype platformas palīdzību. Pieteikties konsultācijai var, zvanot pa tālruni 63374035 vai 26452416 (rehabilitācijas nodaļas reģistratūra). Pacientam jānorāda savs lietotājvārds (Skype) vai tālruņa numurs (Watsapp), lai speciālists var sazināties norunātajā laikā.


bottom of page