Zemūdens masāža – atslābinoša un ārstnieciska
top of page

Zemūdens masāža – atslābinoša un ārstnieciska

24.09.2020.

Kuldīgas slimnīcas Rehabilitācijas nodaļa pacientiem piedāvā zemūdens masāžas procedūru, kuras ietekme uz cilvēka organismu ir ļoti daudzveidīga – tā ne tikai atslābina ķermeni, bet sniedz arī ārstniecisku efektu.


Fizikālās terapijas un rehabilitācijas māsa Jana Balode skaidro: “Zemūdens masāža ir vispārējā ķermeņa masāža ūdenī, izmantojot ūdens radītā spiediena strūklu, kas tiek virzīta uz dažādām ķermeņa daļām. Atrašanās ūdenī atslābina muskuļus, nomierina un mazina sāpes, savukārt ūdens strūkla iedarbojas uz dziļāk esošajiem audiem.”


Ūdens temperatūra ir patīkami silta – 35–38 grādi. Procedūra ilgst stundu, un maksa par reizi ir 25 EUR. Masāžu veic fizikālās terapijas un rehabilitācijas māsa J. Balode un masiere Agnese Zalkovska.


Zemūdens masāžas iedarbība uz cilvēka ķermeni pielīdzināma klasiskais masāžai, turklāt ārstnieciskais efekts tiek iegūts arī no ūdens. Tās ietekme uz organismu ir daudzveidīga – ūdens strūklas masāža veicina arī vielmaiņu, asins apgādi organismā, labvēlīgi iedarbojas uz locītavu un saišu sistēmu, paātrina limfas plūsmu. Zemūdens masāžas terapiju iesaka arī balsta – kustību aparāta slimību, traumu, nervu sistēmas, neirīta, smadzeņu asinsrites traucējumu gadījumā, ārstējot saišu sastiepumus, osteohondrozi, figūras korekcijā, celulīta ārstēšanā u.c.


Lai veiktu zemūdens masāžu, nepieciešams ģimenes ārsta vai fizikālās vai rehabilitācijas medicīnas ārsta nosūtījums. Lai pieteiktos uz konsultāciju pie fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsts, pacienti aicināti zvanīt pa tālruni 63374035, 26452416.

bottom of page