Ārstniecības un sociālās aprūpes iestādēs maska arī pēc 01.04.2022
top of page

Ārstniecības un sociālās aprūpes iestādēs maska arī pēc 01.04.2022

31.03.2022.

No 1. aprīļa epidemioloģiskās drošības prasības lielākoties tiek atceltas, tomēr ārstniecības un sociālās aprūpes iestādēs daļa ierobežojumu saglabāsies arī turpmāk. Joprojām būs jālieto medicīniskās maskas vai FFP2 respiratori bez vārsta, kā arī jādezinficē rokas un jāievēro distance. Atsevišķiem pakalpojumiem saglabājas arī prasība uzrādīt Covid-19 sertifikātu laboratoriski apstiprinātu PĶR testu.

Ārstniecības un sociālās aprūpes iestādes ir vieta, kur Covid-19 izplatības risks saglabājas īpaši augsts. Tamdēļ, uzturoties slimnīcas telpās vai apciemojot Ilgstošas sociālās aprūpes nodaļas iemītniekus, joprojām būs jālieto medicīniskā maska vai FFP2 respirators bez vārsta. Nedrīkstēs aizmirst par roku dezinficēšanu un distances ievērošanu.


Kas jāņem vērā slimnīcas apmeklētājiem un pacientiem:

  • jālieto medicīniskā maska vai FFP2 respirators bez vārsta arī pēc 01.04.2022.

  • jādezinficē rokas un jāievēro distance;

  • saņemot ambulatoros pakalpojumus, pa slimnīcas telpām jāpārvietojas bez virsdrēbēm un jālieto bahilas;

  • pieraksts noteikti ir jāatceļ, ja ir pozitīvs Covid- 19 tests, persona ir noteikta, kā kontaktpersona vai ir novērojami Covid-19 klīniskie simptomi: https://covid19.gov.lv/covid-19/par-covid-19/simptomi vai elpceļu infekcijas slimības pazīmes;

  • plānveida pakalpojumiem dienas stacionārā, rehabilitācijas nodaļas pakalpojumiem, kā arī pavadošajām personām ģimenes dzemdībās, saglabājas iepriekš noteiktā prasība uzrādīt Covid-19 sertifikātu un laboratoriski pastiprinātu PĶR testu.

  • pacientu apmeklējums slimnīcas stacionāra nodaļās joprojām ir aizliegts. Sūtījumus pacientiem var nodot slimnīcas garderobē. Tie tiek pieņemti mitrumizturīgā, viegli dezinficējamā iepakojumā.


Izplatoties infekcijai stacionārā vai sociālās aprūpes nodaļā, tiek apdraudēti pacienti un arī medicīnas personāls. Tā rezultātā var nākties slēgt nodaļas un pārtraukt veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanu.

Kuldīgas slimnīca aicina būt atbildīgiem un neaizmirst par Covid- 19 vīrusa infekcijas riskiem arī pēc ierobežojumu atcelšanas!

bottom of page