Šogad jau sestais dvīņu pāris
top of page

Šogad jau sestais dvīņu pāris

20.10.2023.

Kima un Emīls Lankovski ar dvīņiem Patrīciju un Jēkabu Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā 2023.gada oktobrī

Oktobrī Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā jau otrais priecīgais notikums! 13.oktobrī tika sagaidīts šī gada 400. bērniņš, bet 16. oktobrī piedzimuši dvīņi – māsiņa un brālītis – Patrīcija un Jēkabs. Viņi ir sestais dvīņu pāris, kas šogad piedzimuši Kuldīgas slimnīcā.


Patrīcijas un Jēkaba vecāki Kima un Emīls Lankovski pastāsta, ka sākumā bijis grūti noticēt, vai tiešām gaidāmi dvīņi. Vecāki saka, ka tā ir liela laime, bet arī dubulta atbildība, tomēr pāri visam dubulta mīlestība.

“Tā ir liela laime un svētība, ko Dievs mums ir piešķīris!”, priecājas Kima un Emīls. Māsu un brāli mājās Kabilē gaida brālis Rūdis, kuram šogad palika divi gadi.


Tāpat, kā sagaidot savu pirmdzimto, tētis Emīls piedalījās arī Patrīcijas un Jēkaba dzemdībās. Emīls saka, ka šie ģimenei ir ļoti svarīgi notikumi, un tas ir pašsaprotami, ka jābūt kopā.

Emīls aicina arī citus tēvus nenobīties, izvērtēt prioritātes dzīvē un obligāti atrast laiku būt klāt un atbalstīt savu sievieti: “Kaut vai paturēt roku, lai viņa jūt, ka esi blakus!”

To, ka tas ir milzīgs atbalsts apliecina arī Kima. Viņa saka, ka vīra klātbūtne psiholoģiski dod lielu iedrošinājumu un spēku, kā arī ir pārliecinājusies, ka dažkārt tieši dzirdot tuvākā cilvēka balsi, labāk var uztvert vecmātes norādījumus.


Patrīciju un Jēkabu palīdzēja sagaidīt Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļas vecākā vecmāte Inga Losāne, kura ļoti lepojas ar Lankovsku ģimeni. Viņa šogad dvīņus pieņēmusi jau vairākkārt. Ar īpašu atbildību dvīnīšu veselību uzrauga arī Kuldīgas slimnīcas neonatoloģe Ramona Irbe.


Patrīcija un Jēkabs šogad ir jau sestais dvīņu pāris. Dvīņu dzemdības arī personālam ir gan dubultatbildība, gan dubultprieks par ģimeņu uzticēšanos un paļaušanos uz komandas profesionalitāti, kā arī Kuldīgas slimnīcas iespējām sniegt kvalitatīvus dzemdību pakalpojumus.

bottom of page