Darbu atsākusi Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļa
top of page

Darbu atsākusi Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļa

09.10.2019.


No 1. oktobra darbu atsākusi Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļa, kura īslaicīgi tika aizvērta dezinfekcijas un kosmētiskā remonta veikšanas laikā.


Nodaļā veikti dezinfekcijas pasākumi un kosmētiskais remonts mazajā dzemdību zālē – atjaunotas flīzes, nokrāsotas sienas un griesti, atjaunotas visas nodaļas durvis, kā arī vecā plauktu sistēma nomainīta pret jaunu. No oktobra sākuma darbu turpina arī personāls, kurš bija devies atvaļinājumā vai atradās prombūtnē slimības dēļ.


Dzemdību un ginekoloģijas nodaļas vadītāja Natālija Gailīte pastāstīja: “Darbs Dzemdību nodaļā jau rit pilnā sparā ar jauniem spēkiem un uzlabotās telpās. Kopš 1. oktobra nodaļā pasaulē nākuši 12 mazuļi – 9 meitenītes un trīs puisīši. Ikviens speciālists strādā, lai sniegtu labākos pakalpojumus jaunajām ģimenēm un radītu ērtu vidi, kurā mazulis ir gaidīts”.


N. Gailīte arī informēja, ka Kuldīgas slimnīcā strādā vairāki jauni speciālisti - sertificēti dzemdību speciālisti – ginekologi Sergejs Tarasovs un Jurģis Vītols, kuri strādā diennakts dežūrās un pieņem ambulatori pēc pieraksta, dzemdību speciāliste – ginekoloģe, 4. kursa rezidente Lāsma Bidiņa, kā arī ginekoloģe, dzemdību speciāliste – rezidente un pieredzējusi dūla Katrīna Puriņa-Liberte, kura Kuldīgas slimnīcā strādā par ginekoloģijas stažieri.


Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļas galvenais uzdevums ir sniegt kvalitatīvu pirmsdzemdību, dzemdību un pēcdzemdību palīdzību. Šajā gadā līdz septembrim Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā piedzimuši 377 bērniņi, kas ir tikpat, cik pērn šādā pašā laika posmā, un 12 mazuļi no 1. līdz 9. oktobrim.

bottom of page