Ergoterapeite Selga Kancāne – gada funkcionālais speciālists 2021
top of page

Ergoterapeite Selga Kancāne – gada funkcionālais speciālists 2021

14.03.2022.

Kuldīgas slimnīcas Rehabilitācijas nodaļas ergoterapeite Selga Kancāne atzīta par gada funkcionālo speciālistu Latvijas Ārstu biedrības organizētajā balsojumā - Gada balva medicīnā 2021. Balvas pasniegšana ir Latvijā nozīmīgākais pasākums veselības aprūpes nozarē, kuru Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) šogad rīkoja jau divpadsmito reizi.


Gada balvu medicīnā, kā nozīmīgu profesionālo novērtējumu, ik gadu svinīgā ceremonijā vairākās nominācijās pasniedz sabiedrības izvirzītajiem ārstiem māsām, ārstu vai māsu palīgiem, vecmātēm un citiem medicīnas nozares speciālistiem. Šogad balvu nominācijā “Gada funkcionālais speciālists 2021”, ir ieguvusi Kuldīgas slimnīcas ergoterapeite Selga Kancāne.


Selga Kancāne ir profesionālis, uz kuru var paļauties gan kolēģi gan pacienti. Ikdienā viņa palīdz atlabt cilvēkiem ar dažāda rakstura un smaguma funkcionālajiem traucējumiem, kā arī konsultē jautājumos par vides pieejamību, tehnisko palīglīdzekļu izvēli un ergonomijas principu ieviešanu darba vidē vai sadzīvē. Selgas profesionālās zināšanas bija neatsverams ieguldījumus arī Kuldīgas slimnīcas Rehabilitācijas nodaļas izveidē un aprīkojuma iegādē.


Pēc LĀB informācijas, pacienti savā balsojumā vairākkārt minējuši, ka Selga ar savu neatlaidību un spēju iedvesmot, ir spējusi ikdienā atgriezt daudzus, kaut arī sākumā tas licies neiespējami. Zinoša, neatlaidīga un saprotoša. “Labākā ergoterapeite šaipus Daugavas!, tā īsti kurzemnieciskā garā Selgu raksturojis kāds pacients.

“Es gūstu gandarījumu no tā, ka es redzu klienta izaugsmi, atgriešanos viņa ierastajā dzīvē. Ja tas ir bērns, tad jebkurš sasniegtais mērķis ir mans gandarījums! Paldies visiem, kuri novērtēja manu darbu!”, par saņemto atzinību ir aizkustināta ergoterapeite.

Saņemot balvu LĀB svinīgajā ceremonijā, Selga teica lielu paldies gan pacientiem, gan Kuldīgas slimnīcas rehabilitācijas nodaļas kolēģiem par atbalstu, par sapratni, par līdzdalību. Paldies tika teikts arī Latvijas Ergoterapeitu asociācijai un pasniedzējām Inārai Kalniņai, Signei Tomsonei un Lolitai Cibulei, kuras ergoterapiju Selgai ielikušas sirdī. Pasakoties ģimenei, Selga atzina: “Tā, kā darbs ir mana sirdslieta, tad mazliet nākas nozagt laiku viņiem, bet paldies par atbalstu!”


Kuldīgas slimnīca ar ergoterapeiti Selgu Kancāni lepojas jau sen. Tas, ka LĀB piešķirtās gada balvas pretendenti ir sabiedrības izvirzīti un iebalsoti, šo balvu padara īpaši nozīmīgu.

 

Balvas tika pasniegtas nominācijās “Gada ģimenes ārsts”, “Gada ārsts speciālists”, “Gada zobārsts”, “Gada ārsta palīgs”, “Gada farmaceits”, “Gada māsa”, “Gada māsas palīgs”, “Gada vecmāte”, “Gada funkcionālais speciālists” un “Gada slimnīca”. Par šīm nominācijām LĀB interneta mājaslapā varēja balsot ikviens sabiedrības pārstāvis. Kopumā sabiedrība balvām nominēja vairāk nekā 500 pretendentus, bet unikālo balsotāju skaits pārsniedza 8 tūkstošus.

bottom of page