Grūtnieču aprūpe – centrēta uz sievieti un jaunās ģimenes vajadzībām
top of page

Grūtnieču aprūpe – centrēta uz sievieti un jaunās ģimenes vajadzībām

26.07.2021.

Kuldīgas slimnīcā atbalstu gaidībās esošajām māmiņām pēc iepriekšēja pieraksta sākusi sniegt vecmāte Linda Jūrmale, kura grūtnieces kopā ar ginekoloģi – dzemdību speciālisti Ivetu Bāliņu pieņem trešdienās.


L. Jūrmale topošās māmiņas un jaunos vecākus konsultē jautājumos, kas saistīti ar grūtniecību, dzemdību un pēcdzemdību periodu, kā arī vizītes laikā uzrauga grūtnieces un gaidāmā bērniņa veselību un attīstību.

Jaunā vecmāte skaidro:

“Topošo māmiņu pieņemšana noteikti ir vērsta uz savstarpēju sadarbību, komunikāciju un uzticēšanos. Mēs sagaidām no pacientes līdzestību aprūpes procesā, jo tas ir sievietes bērniņš. Sieviete ir tiesīga pati pieņemt lēmumus, kas skar viņas un bērna veselību un labklājību, izejot no informācijas, kas ir balstīta uz pierādījumiem. Iedrošinu nebaidīties izteikt savas vēlmes, viedokli un bažas, kā arī droši uzdot sev interesējošos jautājumus.” Viņa uzsver, ka pirmajā tikšanās reizē grūtniecei nekas īpaši nav jāsagatavo vai jāzina, jo viss, kas nav skaidrs, aprūpes procesā kļūst skaidrs".

L. Jūrmalei vecmātes profesija ir sirdslieta jau kopš brīža, kad izlēma ar to saistīt savu dzīvi. Jautāta, kā šādu izvēli izdarījusi, viņa pastāstīja: “Ļoti pārliecinoši savu ceļu, lai kļūtu par vecmāti, es uzsāku pēc savas pirmās personīgās dzemdību pieredzes. Tā man ļāva piedzīvot, ka grūtnieču aprūpe var būt cieņpilna, centrēta uz pacienti un jaunās ģimenes vajadzībām, iedrošinoša, atbalstoša, izglītojoša un ka aprūpe neskar tikai dažu parametru noteikšanu un risku izvērtēšanu grūtniecības laikā. Vēlāk sapratu, ka manī ir pietiekami daudz savu iekšējo resursu, lai es varētu atbalstīt mammas un jaunās ģimenes šajā īpašajā dzīves periodā. Es sapratu, ka varu un vēlos dot tālāk kaut ko, ko pati esmu piedzīvojusi, tādā veidā padarot skaistāku, patīkamāku un vieglāku šo īpašo dzīves posmu, esot blakus kā atbalsts.”


Vecmāte L. Jūrmale 2016. gadā absolvējusi Rīgas Stradiņa universitāti un pirmo darba pieredzi ieguva Rīgas Dzemdību namā, bet vēlāk sāka strādāt Liepājas reģionālajā slimnīcā.


Lai pieteiktos konsultācijai pie ginekoloģes – dzemdību speciālistes Ivetas Bāliņas un vecmātes Lindas Jūrmales, aicinām zvanīt uz slimnīcas reģistratūru pa tālruni 63374000.


Grūtnieču aprūpe Kuldīgas slimnīcā ir valsts apmaksāta.


bottom of page