Jaunā Kuldīgas slimnīca – nozīmīga ārstniecības iestāde jau 20 gadus
top of page

Jaunā Kuldīgas slimnīca – nozīmīga ārstniecības iestāde jau 20 gadus

20.12.2023.


Šodien aprit 20 gadi, kopš jaunā Kuldīgas slimnīca nodrošina veselības aprūpes pakalpojumus Aizputes ielā 22, Kuldīgā.  Tas nav daudz, salīdzinot ar teju 200 gadus ilgo vēsturi, kurā kurzemnieki ir varējuši paļauties uz pieejamu ārstniecības iestādi Kuldīgā. Tomēr tas ir pietiekami nozīmīgs etaps, kura laikā ir piedzīvoti gan izaicinājumi, gan sasniegumi.


Kuldīgas jaunā slimnīca tika atklāta 2003. gada 20. decembrī, lai sagaidot jauno 2004. gadu, tā varētu uzsākt veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanu. Tā ir pirmā slimnīca, kas pēc Latvijas neatkarības atgūšanas tika projektēta un uzbūvēta pēc tā laika jaunākajiem medicīnas standartiem un mūsdienīgai ārstniecības iestādei atbilstošu infrastruktūru. Tās pirmais pamatakmens tika iemūrēts 1987. gadā, pēc kura sākās politisku un finansiālu izaicinājumu, atmodas un pārmaiņu laiks gan neatkarīgajai Latvijai, gan Kuldīgas jaunās slimnīcas būvniecības procesam.

 

“Hic habitat Felicitas, nihil mali intret!“ (Te mājo laime, neviens ļaunums neienāks) tik spēcīgus vārdus latīņu valodā glabā viens no celtniecības procesā iemūrētajiem pamatakmeņiem. Un šķiet, ka šie vārdi šo divdesmit gadu laikā, Kuldīgas slimnīcu ir sargājuši, lai tā turpinātu pastāvēt, attīstīties un būt pietiekami nozīmīgai ārstniecības iestādei pašā Kurzemes sirdī.  

 

Šodien Kuldīgas slimnīca ir ārstniecības iestāde, kas aptver vairākus medicīnas profilus, tostarp ķirurģiskās un rehabilitācijas medicīnas manipulācijas, kā arī nodrošina ambulatorās speciālistu konsultācijas. Ir viena no nedaudzajām slimnīcām Latvijā, kura sniedz ilgstošas sociālās aprūpes pakalpojumu.

 

Kuldīgas slimnīcas darbība ir orientēta uz to, lai nodrošinātu ikvienam pacientam profesionālu un personīgu aprūpi. Tas ietver individuālu pieeju katram pacientam, ārstu un māsu sadarbību, kā arī pacientu iesaistīšanu veselības aprūpes procesā.

 

Kuldīgas slimnīcas galvenais virzītājspēks cauri laikam ir bijuši cilvēki, kuriem  Kuldīgas slimnīcas pastāvēšana un attīstība ir patiesi rūpējusi. Ieejot trešajā gadu desmitā, jaunā Kuldīgas slimnīca turpina sekmīgi attīstīties, pielāgojoties jaunām medicīnas praksēm un tehnoloģijām, lai nodrošinātu labākas ārstniecības iespējas iedzīvotājiem arvien mainīgajā veselības aprūpes vidē.

 

Sveicam Kuldīgas slimnīcas personālu – gan bijušo, gan esošo -  sakām paldies par ieguldīto darbu un pašaizliedzību, turot godā iestādes vārdu un esot lepniem par savu Kuldīgas slimnīcu!

 

Jo bez Kuldīgas slimnīcas Kurzemes sirds pukstēt nespēj!


bottom of page