Krāšņas sedziņas no Amerikas Dzemdību nodaļai
top of page

Krāšņas sedziņas no Amerikas Dzemdību nodaļai

20.03.2023.


Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļa saņēmusi dāvinājumu no Amerikas latviešu Ev. Lut. Sv. Trīsvienības Draudzes šūšanas grupas “Dūriens pie dūriena” Milvokos (Milwaukee) Viskonsinas štatā, ASV. Šāds dāvinājums, ar Kuldīgas slimnīcas neonatoloģes Dr.Ramonas Irbes starpniecību, jau kļuvis par ikgadēju tradīciju.

Milvoku (Milwaukee) Svētās Trīsviesnības Draudzes rokdarbnieču kopas "Dūriens pie dūriena" praktiskie mākslas darbi vienmēr izraisa sajūsmu. Katra mazulim domātās sedziņas kompozīcija ir ļoti pārdomāta. Tās šūtas no nelieliem auduma gabaliņiem, kuri gan ar krāsu salikumu, gan attēlu veido asociācijas ar brīnumpasakām.


Bez gleznainajām segām, rokdarbnieces katru gadu savu rokdarbu klāstu ir papildinājušas ar jauniem, praktiskiem darinājumiem. Pagājušajā gadā tie bija adīti "mazuļu kokoni", kuros jaundzimušais jūtas kā māmiņas vēderā, bet šogad tie ir "Burp cloths". "Mēs tās tulkojam, kā "atraugu drēbītes"! Kad bērniņš ir paēdis, mamma uzliek to uz pleca, lai nenosmērē drēbes, gaidot bērna atraudziņu", skaidro Sigrida Staks, kura ir viena no Amerikas latviešu rokdarbnieču komandas.


Kuldīgas slimnīcas nenatoloģe Dr.Irbe ar vienu no Amerikas latviešu šūšanas grupas "Dūriens pie dūriena" darinājumu.


Dāsno sūtījumu papildināja arī mazuļu pirmie zābaciņi, cimdiņi un cepurītes. Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļas personāls pateicas čaklajām rokdarbniecēm par radošumu un ieguldīto darbu, domājot par Kuldīgas slimnīcā dimušajiem bērniņiem. Skaistie istrādājumi kalpos gan kā īpaša dāvana jaundzimušajiem, gan priecēs vecākus, uzturoties Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā.



bottom of page