Kuldīgas novadā analīzes uz COVID-19 veic izbraukuma vizītē
top of page

Kuldīgas novadā analīzes uz COVID-19 veic izbraukuma vizītē

24.03.2020.

Kuldīgas novada iedzīvotājiem, kuri atbilst SPKC noteiktajiem kritērijiem, iespējams pieteikties COVID-19 analīžu veikšanai. Lai veiktu analīzes, iepriekš jāpierakstās, zvanot pa tālruni 67801112. E. Gulbja laboratorijas speciālisti analīzes noņems iedzīvotāja dzīvesvietā. Cilvēkus un COVID-19 vīrusa pazīmēm uz analīžu nodošanu paši doties nedrīkst!


Personām, kuras atbilst SPKC noteiktajiem kritērijiem/ definīcijai – ir atgriezušās no COVID-19 skartajām valstīm un ir saslimšanas simptomi vai ir ģimenes ārsta rekomendācija veikt testēšanu – analīžu veikšana ir valsts apmaksāta. Pacientiem, kuriem nebūs ģimenes ārsta rekomendācijas/ nosūtījuma, laboratorijas speciālists izvērtēs veselības stāvokli un tikai tad, ja nodošanas brīdī tiks konstatēti simptomi, analīze tiks veikta bez maksas.


Personām, kuras neatbilst SPKC noteiktajiem kritērijiem/ definīcijai analīžu veikšana tiks nodrošināta pieraksta rindas kārtībā par maksu.

Ja pacients nav pēdējo 14 dienu laikā atgriezies no ārvalstīm un nav bijis kontaktā ar apstiprinātu COVID-19 slimnieku, testa cena ir 80,40 EUR (75,00 EUR par testu un 5,40 EUR par materiāla savākšanu un apstrādi). Pozitīva rezultāta gadījumā nauda tiks atgriezta.

bottom of page