Kādos gadījumos jāmaksā par palīdzības saņemšanu Uzņemšanas nodaļā?
top of page

Kādos gadījumos jāmaksā par palīdzības saņemšanu Uzņemšanas nodaļā?

06.02.2020.

Atgādinām, ka Kuldīgas slimnīcā Neatliekamās medicīniskās palīdzības un uzņemšanas nodaļā sniedz neatliekamo medicīnisko palīdzību akūtās situācijās. Vēršoties Uzņemšanas nodaļā citos gadījumos, piemēram, ar ieilgušu kaiti vai senāk gūtu traumu, pacientam var tikt piestādīta maksa pēc slimnīcā noteiktā pakalpojuma cenrāža.


Uzņemšanas nodaļas vadītāja Ilze Runce skaidro: “Ja Uzņemšanas nodaļā ienāk pacients ar akūtu saslimšanu, viņu uzņem, konstatē problēmu un izvērtē, vai pacientu nepieciešams ievietot nodaļā un turpināt ārstēšanu speciālistu uzraudzībā, jeb sniegt nepieciešamo palīdzību un ar rekomendācijām par tālāko ārstēšanu ļaut doties mājās.” Taču, ja pacientam ir trauma, kas radusies senāk, vai viņš sūdzas par citām ieilgušām kaitēm, doties uz Uzņemšanas nodaļu nav nepieciešams. I. Runce iesaka vērsties ambulatori pie ģimenes ārsta vai speciālista, pretējā gadījumā par pakalpojumu Uzņemšanas nodaļā pacientam nāksies maksāt.


Uzņemšanas nodaļas speciālisti aicina izvērtēt saslimšanas vai traumas nopietnību. Konsultācijas un ārstēšana, kas nepārsniedz ģimenes ārsta iespējas un kompetenci un kuras tūlītēja medicīniskās palīdzības nesniegšana neapdraud cilvēka dzīvību un veselību, Uzņemšanas nodaļā ir maksas pakalpojums saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem.


Ja ārpus ģimenes ārsta darba laika un brīvdienās iedzīvotājiem nepieciešama konsultācija šādos gadījumos: saaukstēšanās un drudzis, galvassāpes, kakla un ausu sāpes, vemšana un caureja, neliela trauma vai hroniskas slimības saasināšanā, aicinām zvanīt un konsultēties pa konsultatīvo tālruni 66016001.

bottom of page