Latvijas Vecmāšu asociācijas prezidente tiekas ar Kuldīgas slimnīcas vecmātēm
top of page

Latvijas Vecmāšu asociācijas prezidente tiekas ar Kuldīgas slimnīcas vecmātēm

17.04.2024.

Šodien Kuldīgas slimnīcu apmeklēja Latvijas Vecmāšu asociācijas prezidente Linda Veidemane, lai apskatītu Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļu, uzklausītu vecmātes un pārrunātu vecmāšu profesijas aktuālākos jautājumus.


“Katras iestādes sirds ir tās cilvēki, kas tur strādā. Tie cilvēki, kurus es šodien satiku ir īstajā vietā un dara savu sirds darbu. Ir tik forši redzēt cilvēkus, kuriem ir rūpe par saviem pacientiem un tiem cilvēkiem, kuri dzīvo tuvākajā apkārtnē. No katra, kuru es šodien satiku, es to sadzirdēju!” pēc tikšanās ar Kuldīgas slimnīcas vecmātēm un vadītājiem secina Latvijas Vecmāšu asociācijas prezidente Linda Veidemane.

Tikšanās mērķis bija iepazīties ar Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļas sniegtajām iespējām, uzklausīt vecmāšu priekšlikumus, pastāstīt par  Latvijas Vecmāšu asociācijas paveiktajiem un plānotajiem uzdevumiem.

Pieskaroties jautājumam par dzemdību nodaļu ilgtspējību reģionos, L. Veidemane uzsver: “Uzstādījums par 500 dzemdībām bija labs atskaites punkts agrākos gados, kad Latvijā bērni dzima vairāk, kā šobrīd. Tomēr šobrīd tas būtu jāpārskata. Es esmu par to, ka dzemdību palīdzībai jābūt pieejamai. Drošībai un pieejamībai ir jābūt šīs tēmas centrā un es ticu, ka, speciālistiem liekot galvas kopā, risinājums ir atrodams.”

Viens no asociācijas virzieniem ir vecmāšu tālākizglītības nodrošināšana, kompetenču un kvalifikācijas uzturēšanas un celšanas jautājumi. Šobrīd mērķtiecīgi tiek strādāts pie vecmāšu kompetenču jautājumu sakārtošanas, lai stiprinātu vecmātes lomu un celtu profesijas prestižu.


Asociācija ir nevalstiska sabiedriska organizācija — vecmāšu profesionālā biedrība, kas apvieno Latvijas vecmātes, ar mērķi veicināt vecmāšu profesionālo izaugsmi, aizstāvēt vecmāšu profesionālās un tiesiskās intereses, sekmēt vecmātes profesijas prestižu sabiedrībā. 

 

bottom of page