Pacientu gaidīšanas laiku uzņemšanas nodaļā nosaka prioritātes līmenis
top of page

Pacientu gaidīšanas laiku uzņemšanas nodaļā nosaka prioritātes līmenis

16.10.2019.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības un uzņemšanas nodaļās valstī ieviesta vienota pieņemšanas sistēma, nosakot pacientam kādu no pieciem prioritātes līmeņiem atkarībā no viņa veselības stāvokļa smaguma. Pacientam noteiktā prioritāte nozīmēs to, cik minūšu laikā tiks sniegta palīdzība.


Palīdzības sniegšana un ārstēšanas prioritāte ir tiem pacientiem, kuru veselībai un dzīvībai ir vislielākie draudi. Savukārt pacientiem, kuru veselības stāvoklis ir nosacīti stabils un dzīvībai briesmas nedraud, izmeklējumus un speciālistu palīdzību var nākties gaidīt ilgāk. Kuldīgas slimnīcas uzņemšanas nodaļā maksimālais gaidīšanas laiks zemākai prioritātei ir četras stundas, kuru laikā pacientam tiks nodrošināta pilnvērtīga medicīniskā palīdzība.


Gaidīšanas laiks pēc PRIORITĀTES NOTEIKŠANAS, ņemot vērā pacienta veselības stāvokli, tam seko pacienta novērtēšana, novērošana, izmeklēšana un ārstēšana.


Triāžas kārtību Veselības ministrija ieviesusi ārstniecības iestādēs, kuras atbilst 5., 4. vai 3. ārstniecības iestāžu līmenim, lai nodrošinātu vienotu pieeju medicīniskās palīdzības saņemšanā uzņemšanas nodaļās nonākušiem pacientiem, nodrošinātu veselības aprūpes savlaicīgumu un pieejamību, sniegtu palīdzību pacientiem ar smagāku veselības stāvokli, kā arī primāri novirzītu resursus. Triāžas sistēma valstī ieviesta no šā gada 1. jūlija.

bottom of page