Slimnīcā ierobežo ambulatorās pieņemšanas un plānotās operācijas
top of page

Slimnīcā ierobežo ambulatorās pieņemšanas un plānotās operācijas

16.03.2020.

Saistībā ar ārkārtas situāciju valstī, Kuldīgas slimnīcā no rītdienas, 17. marta noteikti papildus ierobežojumi ambulatorajām pieņemšanām un plānotajām operācijām. Par izņēmumu noteiktas grūtnieču pieņemšanas un hemodialīzes procedūras, kā arī akūtas situācijas un saslimšanas. Kuldīgas slimnīca sazināsies ar pacientiem, kuriem noteikto ierobežojumu dēļ jāatceļ paredzētais pieraksts uz kādu no izmeklējumiem vai ambulatoro pieņemšanu.


Ierobežojumi noteikti visā slimnīcā:


  • Uz laiku aizliegts slimnīcas stacionāra pacientu apmeklējums.

  • Tiek pārtrauktas ķirurga, anesteziologa, dermatologa un gastroenterologa ambulatorās pieņemšanas.

  • Pārtraukti endoskopijas izmeklējumi, izņemot onkoloģiskajiem pacientiem, kuriem nepieciešams “zaļā koridora” izmeklējums, kā arī akūtu situāciju gadījumā pārējiem pacientiem.

  • Pulmonologs konsultēs pacientus, kuri līdz šim veikuši pierakstu, taču tālāku pierakstu pagaidām neveiks.

  • Ginekologa ambulatorās pieņemšanas tiek pārtrauktas, par izņēmumu nosakot grūtnieču pieņemšanu, kurām pieraksts un pieņemšana notiks kā ierasts.

  • Hemodialīzes nodaļa darbu turpinās ierastajā režīmā.

  • Rehabilitācijas nodaļā pakalpojumus turpinās sniegt akūtiem pacientiem, izvērtējot katru situāciju individuāli.

  • Plānotās operācijas tiek atceltas. Pacientu pieraksts turpmāk tiks veikts gaidīšanas režīmā, nenosakot konkrētu datumu. Datums un laiks pacientam tiks paziņots, tiklīdz būs atcelti ierobežojumi. Operācijas slimnīcā turpinās veikt akūtos gadījumos. Ierobežojumi neattiecas uz ķeizargriezieniem.

  • Ambulatorā pieņemšana pie traumatologa tiks atcelta. Pieraksts pie traumatologa netiks atcelts pēcoperācijas pacientiem, kā arī tiem, kuriem pieņemšanas nepieciešamību noteicis pats speciālists.

  • Uzņemšanas nodaļa strādās ierastajā režīmā, ņemot vērā triāžas principu, palīdzību vispirms sniedzot pacientiem ar smagāku veselības stāvokli. Pirms došanās uz Kuldīgas slimnīcas Uzņemšanas nodaļu, pacienti aicināti izvērtēt saslimšanas vai traumas nopietnību, nepieciešamības gadījumā sazinoties ar ģimenes ārstu. Ja ārpus ģimenes ārsta darba laika un brīvdienās iedzīvotājiem nepieciešama konsultācija šādos gadījumos: saaukstēšanās un drudzis, galvassāpes, kakla un ausu sāpes, vemšana un caureja, neliela trauma vai hroniskas slimības saasināšanā, aicinām zvanīt un konsultēties pa konsultatīvo tālruni 66016001. Konsultācijas un palīdzība, kas nepārsniedz ģimenes ārsta iespējas un kompetenci un kuras tūlītēja nesniegšana neapdraud pacienta dzīvību un veselību, uzņemšanas nodaļā ir maksas pakalpojums saskaņā ar MK noteikumiem.

Pacientus par pieraksta atcelšanu informēs slimnīcas personāls.


Kuldīgas slimnīcas apmeklētājiem būs jāparaksta apliecinājums par to, ka pēdējo 14 dienu laikā nav apmeklēta kāda no koronavīrusa COVID-19 skartajām teritorijām, kā arī nav bijis kontakts ar COVID-19 slimnieku vai ar cilvēku, kurš atrodas mājas karantīnā.


Kuldīgas slimnīca vērš pacientu un apmeklētāju uzmanību! Aicinām slimnīcas, E. Gulbja laboratorijas un SIA “Vizuālā diagnostika” radioloģijas nodaļas apmeklētājus uz izmeklējumu vai konsultāciju ierasties ar NE vairāk nekā VIENU pavadoni. Tāpat, ievērojot drošību, nedoties uz izmeklējumiem un/ vai konsultācijām gadījumā, kad novērojamas kādas elpceļu saslimšanas vai citas ar koronavīrusu COVID-19 saistītās saslimšanas pazīmes, bet zvanīt 113.


Tā kā slimnīcā noteikti stingri pacientu apmeklējuma ierobežojumi, sūtījumus, kuri paredzēti pacientam, iespējams nodot garderobē, un slimnīcas personāls to nodos saņēmējam. Aicinām sūtījumā neievietot dokumentus un vērtīgas mantas, kā arī uz paciņas norādīt saņēmēja vārdu un uzvārdu, nodaļu un palātas numuru.


Kuldīgas slimnīca aicinās ģimenes ārstus ņemt vērā noteiktos ierobežojumus un stingri izvērtēt nepieciešamību pacienta nosūtīšanu uz slimnīcas Uzņemšanas nodaļu, pie speciālista vai uz izmeklējumu.


Atgādinām, ka Kuldīgas slimnīcā nav iespējams nodot analīzes uz koronavīrusu COVID-19. To iespējams izdarīt kādā no piecām reģionu slimnīcām – Daugavpils reģionālajā slimnīcā, Rēzeknes slimnīcā, Vidzemes slimnīcā, Liepājas reģionālajā slimnīcā un Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā.

bottom of page