Uzņemšanas nodaļa - kad nepieciešama neatliekamā palīdzība
top of page

Uzņemšanas nodaļa - kad nepieciešama neatliekamā palīdzība

22.12.2023.


Kuldīgas slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļas personāls vēl mierīgus un priecīgus svētkus, tomēr, ja apdraudēta veselība vai dzīvība, Kuldīgas slimnīcas mediķi ir gatavi sniegt neatliekamo medicīnisko palīdzību 24 h diennaktī arī svētku laikā. Medicīniskā palīdzība, kas nav vērtējama, kā neatliekama, ir par maksu.


Ja radušies nopietni draudi veselībai, Kuldīgas slimnīcā var saņemt neatliekamo medicīnisko palīdzību gan bērni, gan pieaugušie.


Bērniem līdz 18 gadu vecumam pieejama šāda neatliekamā palīdzība - iekšķīgās slimības, infekcijas slimības, ķirurģiskas saslimšanas no 8.g.v., galvas traumas, mugurkaula traumas, apdegumi, saindēšanās, mazās traumas, ekstremitāšu traumas, ginekoloģiskās saslimšanas, grūtniecības patoloģija, grūtniecības patoloģija, dzemdību palīdzība jaunietēm līdz 18 gadu vecumam.


Pieaugušajiem no 18 gada vecuma pieejama šāda medicīniskā palīdzība -

 plaušu, uroģenitālās, endokrīnās un kuņģa zarnu trakta saslimšanas, kardioloģiskas saslimšanas, sirds ritma traucējumi, vispārējās ķirurģiskās saslimšanas, traumatiski krūšukurvja orgānu bojājumi, traumatiski vēdera orgānu bojājumi, ekstremitāšu traumas, galvas traumas, čūsku kodumi, dzīvnieku kodumi, apdegumi, strutainas saslimšanas, trofiskas čūlas, tromboflebīti, saindēšanās ar vitālo funkciju traucējumiem, akūti stāvokļi ginekoloģijā, grūtnieču patoloģija līdz 21.nedēļai, dzemdības līdz 23 nedēļām un 6 dienām, kā arī dzemdības no 36 grūtniecības nedēļām, dzemdības jebkurā laikā, ja auglis ir nedzīvs vai antenatāli konstatētas ar dzīvību nesavietojamas patoloģijas, grūtniecības patoloģija, kur nav nepieciešama ķirurga, urologa, kardiologa, neirologa, nefrologa, endokrinologa, okulista palīdzība.


Jāņem vērā, ka medicīniskā palīdzība slimnīcas uzņemšanas nodaļā, kas nav neatliekama un pacientam pamatā jāārstējas, lietojot medikamentus un ambulatori konsultējoties ar ģimenes ārstu, ir maksas pakalpojums.

bottom of page