Valsts apmaksāta medicīniskā rehabilitācija pēc Covid-19
top of page

Valsts apmaksāta medicīniskā rehabilitācija pēc Covid-19

30.07.2021.


Pacienti, kuri ir izslimojuši laboratoriski apstiprinātu Covid-19 infekciju, un kuru anamnēzē ir diagnoze U07.1., Kuldīgas slimnīcas rehabilitācijas nodaļā var saņemt valsts apmaksātu medicīnisko rehabilitāciju gan ambulatori, gan dienas stacionārā.

Lai pacients pakalpojumu varētu saņemt, ārsta nosūtījumā ir jābūt norādītai diagnozei U07.1.

Rehabilitāciju var saņemt, ja slimība pacientam nav ietekmējusi pašaprūpes spējas, bet saglabājas vismaz viens no šādiem simptomiem: elpošanas vai kardiovaskulāra mazspēja, neiroloģiski bojājumi, muskuloskeletālie simptomi (sāpes ekstremitātēs, locītavu stīvums, muskuļu vājums vai spazmas utml.) un citas klīniskas izpausmes.

Ambulatoro medicīnisko rehabilitāciju var saņemt tie pacienti, kuriem pēc pārslimotas Covid-19 infekcijas radušies viegli funkcionēšanas traucējumi, kas ierobežo personas darba spējas vai spējas veikt ikdienas aktivitātes.

Medicīnisko rehabilitāciju dienas stacionārā var saņemt tie pacienti, kuriem pēc pārslimotas Covid-19 infekcijas ir radušies vidēji smagi funkcionēšanas traucējumi un pacientam nepieciešami kompleksi rehabilitācijas pasākumi.

Medicīniskās rehabilitācijas veidu un apjomu, ņemot vērā pacienta funkcionēšanas traucējumus, novērtēs fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsts jeb rehabilitologs, kurš izvērtēs, vai personai izpildās noteikti kritēriji medicīniskās rehabilitācijas saņemšanai pēc Covid-19 infekcijas izslimošanas.

Rehabilitāciju nevar saņemt, ja pacientam ir nepieciešama 24 stundu medicīniskā uzraudzība un skābekļa atbalsts, kā arī ja personai ir traucētas pašaprūpes spējas.


! Kuldīgas slimnīca vērš uzmanību, ka medicīniskā rehabilitācija ar iepriekš minēto diagnozi netiek organizēta prioritārā kārtībā. Tā tiks nodrošināta vispārējā rindas kārtībā.


Piesakoties, līdzi jābūt personu apliecinošam dokumentam un ārsta nosūtījumam, kurā norādīta diagnoze U07.1.

Pieteikties var pa tālruni 63374035, 26452416 (vienojoties par nosūtījuma iesniegšanas veidu) vai vēršoties personiski Kuldīgas slimnīcas rehabilitācijas nodaļā Aizputes ielā -22, Kuldīgā.



bottom of page