Kādā gadījumā vēršas pie anesteziologa?
top of page

Kādā gadījumā vēršas pie anesteziologa?

15.01.2020.

Kuldīgas slimnīcā pacientus ambulatori pieņem pieci anesteziologi. Kādā gadījumā vēršas pie anesteziologa?


Pie anesteziologa uz konsultāciju pacients dodas pirms plānotās operācijas, lai izvērtētu alerģijas, hroniskas saslimšanas, zāļu lietošanas un citus apstākļus operācijas un anestēzijas sekmīgai norisei. Anesteziologs sniedz rekomendācijas un izvēlas piemērotāko anestēzijas veidu. Pacientam ir svarīgi zināt un sniegt patiesu informāciju par to, kādus medikamentus viņš lieto, kā arī stingri ievērot ārsta rīkojumus.


Bez anesteziologa atzinuma pacients plānveida operācijai Kuldīgas slimnīcā netiek stacionēts ne dienas, ne diennakts stacionārā!


Lai pacientam nebūtu jāmaksā vairāk par valsts noteikto pacienta iemaksu (no 2020. gada 1. janvāra 4 EUR) speciālista apskatei, ģimenes ārsts vai ārsts – speciālists, nosūta pacientu pie anesteziologa, iepriekš nozīmējot konkrētajam pacientam nepieciešamās laboratoriskās analīzes un funkcionālos izmeklējumus.


Pacientu ievērībai! Anesteziologa konsultācija pirms plānotās operācijas ir derīga visā Latvijā. Respektīvi, anesteziologa rekomendācijas un konsultāciju nav obligāti saņemt iestādē un pilsētā, kurā tiks veikta operācija. Konsultēties ar anesteziologu var tuvāk savai dzīvesvietai, neatkarīgi no tā, kur plānota operācija. Vēlams, lai konsultācija nenotiktu agrāk kā mēnesi līdz paredzētās operācijas datumam.


Jāņem vērā, ka bez nosūtījuma, ko izrakstījis līgumattiecībās ar Nacionālo veselības dienestu esošs ārsts, anesteziologa pirmsoperācijas konsultācija ir maksas pakalpojums (Kuldīgas slimnīcā 25 EUR pēc pašreizējā cenrāža).


Anesteziologa pieņemšanas notiek: pirmdienās (14.30-16.00), trešdienās (9.00-12.00) un piektdienās (14.00-16.00) slimnīcas 2. stāva ambulatorajā spārnā pēc iepriekšēja pieraksta, zvanot darba laikā pa tālruni 63374000.

bottom of page