Viedierīce pacientu saziņai ar tuviniekiem
top of page

Viedierīce pacientu saziņai ar tuviniekiem

04.01.2021.

Pērnā gada nogalē Kuldīgas slimnīcas Reanimācijas un anestezioloģijas nodaļa (RAN) saņēma dāvinājumu no SIA “Latvijas Mobilais Telefons” (LMT) – viedtālruni, kas dod iespēju smagi slimiem nodaļas pacientiem sazināties ar saviem tuviniekiem, tādējādi nodrošinot tik ļoti nepieciešamo klātbūtnes efektu un psiholoģisko atbalstu.


Slimnīcas galvenā ārste Svetlana Serpāne: “Pacientu apmeklējums reanimācijas nodaļā šobrīd nav atļauts, taču emocionālais atbalsts slimniekiem atveseļošanās periodā ir būtisks, tāpēc šāds dāvinājums nodaļai ir ļoti vērtīgs. Sazināšanās ar ģimeni vienmēr dod pozitīvas emocijas un palīdz ātrāk atlabt, turklāt tagad pacienti ar ģimeni var parunāt video zvanā. Protams, jāņem vērā pacienta veselības stāvoklis un spēja runāt.” Lai sazinātos ar tuvinieku, kurš atrodas RAN, jāzvana uz nodaļu pa tālruni 63374014, un personāls sniegs informāciju, kā un kad sazvanīt tuvinieku.


LMT slimnīcai dāvināja Samsung Galaxy A41 viedtālruni un SIM karti, kā arī bezmaksas mobilo sakaru un datu pakalpojumus.

bottom of page